Kayseri Büyükşehir Belediyesi 16 ilçede bin 740 din görevlisine afet ve yangın eğitimi verdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 16 ilçede imam, müezzin ve Kur’an kursu öğreticilerinden oluşan bin 740 personele afet farkındalığı ve yangın eğitimi düzenledi.

Yayın Tarihi: 24.06.2026 10:37
Güncelleme Tarihi: 24.06.2026 10:42

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 16 ilçede bin 740 din görevlisine afet ve yangın eğitimi verdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 16 ilçede bin 740 din görevlisine afet ve yangın eğitimi verdi

Eğitimin amacı ve organizasyonu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, afetlere dirençli şehir hedefine yönelik çalışma kapsamında 16 ilçede görev yapan imam, müezzin ve Kur’an kursu öğreticilerinden oluşan bin 740 din görevlisine afet farkındalık ve yangın eğitimi düzenledi.

Eğitimler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Daire Başkanlığı ile İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından, Kayseri İl Müftülüğü iş birliğinde gerçekleştirildi. Programın temel hedefi, toplumla en yakın temas halinde bulunan din görevlilerinin afet farkındalığını artırmak ve sahada etkin müdahale kapasitesini güçlendirmekti.

İçerik ve uygulamalar

Eğitimlerde afet türleri, afete hazırlık süreçleri, afet anında ve sonrasında yapılması gerekenler ile temel yangın müdahalesi konuları uygulamalı olarak anlatıldı. Ayrıca Afet İşleri tarafından hazırlanan, afet anında tahliyenin nasıl yapılacağını anlatan kamu spotu katılımcılara gösterildi.

Program kapsamında; afet anında dayanışmayı güçlendirmek, camilerde güvenli tahliyeyi sağlamak ve temel yangın müdahalesi konusunda bilinç oluşturmak amaçlandı.

Yerel yetkililerin değerlendirmeleri

İlçelerde verilen eğitimler yoğun ilgi gördü ve takdirle karşılandı. Felahiye Belediye Başkanı Şeref Güleser, yangın ve afet üzerine güzel bir eğitim gerçekleştirildiğini belirterek Başkan Büyükkılıç’a teşekkür etti. Güleser, bu tarz kursların oldukça faydalı olacağına inandığını ifade etti.

Felahiye İlçe Vaizi Seyhan Sarıkaya da Büyükşehir Belediyesi’ne eğitim dolayısıyla teşekkür etti.

Yeşilhisar İlçe Müftü Vekili Huzeyfe Yılmaz, çok faydalı ve bilgilendirici bir eğitim sunulduğunu belirterek, günlük hayatta da kullanılabilecek önemli bilinçlendirme çalışmaları yapıldığını söyledi.

Talas İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Ebubekir Onat, acil afet müdahalesi konusunda önemli bilgiler veren ve tatbikat gerçekleştiren Büyükşehir ekiplerine teşekkür etti.

İncesu Müftüsü Muhammed Ertugay, müftülük personelinin önemli bir seminerde bir araya geldiğini belirterek, "Etkili bir eğitim oldu. Bu eğitimi alan personelimizin bulundukları ortamlarda olması ihtimal afetlerde vatandaşları bilinçlendirmesi son derece önemli. Çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Hacılar’da görev yapan cami imam hatibi Uğur Yıldırım eğitimin çok verimli ve olumlu geçtiğini belirterek, doğru bilinen yanlışları öğrenme fırsatı yakaladıklarını dile getirdi.

Tomarza Müftülüğü Şube Müdürü Duran Kahraman ise personelin eğitimlerden büyük fayda sağladığını ifade ederek, "Camilerde ve görev yaptığımız alanlarda bu bilgileri uygulayacağız. İnşallah afetsiz günler geçiririz" dedi.

Sürece ilişkin değerlendirme

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, altyapı yatırımları, kentsel dönüşüm projeleri ve afet farkındalığı çalışmalarının yanı sıra toplumun her kesimine yönelik eğitim faaliyetleriyle de şehri afetlere karşı hazırlıklı hale getirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, AFETLERE DİRENÇLİ ŞEHİR HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA 16 İLÇEDE GÖREV YAPAN...

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, AFETLERE DİRENÇLİ ŞEHİR HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA 16 İLÇEDE GÖREV YAPAN İMAM, MÜEZZİN VE KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİNDEN OLUŞAN BİN 740 DİN GÖREVLİSİNE YÖNELİK AFET FARKINDALIK VE YANGIN EĞİTİMİ DÜZENLEDİ.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, AFETLERE DİRENÇLİ ŞEHİR HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA 16 İLÇEDE GÖREV YAPAN...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.