Kayseri Büyükşehir Belediyesi ağır arama kurtarma akreditasyon eğitimlerine başladı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde, ağır arama kurtarma ekiplerinin oluşumu için planlanan ağır akreditasyon eylemi kapsamında eğitimler başlatıldı. Eğitimlere Büyükşehir personeli ile AFAD Kayseri İl Müdürlüğü görevlileri sunum ve uygulamalarla katkı sundu.
Eğitimin kapsamı ve amaçları
Başlatılan eğitimler, Kayseri'yi afetlere karşı daha dirençli hale getirme hedefi doğrultusunda personelin operasyonel yeterliliğini artırmayı amaçlıyor. Eğitimler, ekip oluşumu, koordinasyon ve acil müdahale süreçlerine odaklanarak Büyükşehir'in mevcut altyapı ve eğitim faaliyetlerinin bir parçası olarak planlandı. Bu adım, belediyenin afet yönetimi kapasitesini sistematik şekilde geliştirme çabasının devamı niteliğinde.
Yetkililerden açıklamalar
Mustafa Metin Kızılkan, İtfaiye Daire Başkanı, eğitimlerle ilgili olarak şunları söyledi: "Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak ağır arama kurtarma ekiplerinin oluşumu konusunda AFAD il müdürlüğümüzün destekleri ile birlikte Büyükşehir Belediyemizin sağladığı imkânlarla ağır akreditasyon eylemini başlatmış bulunuyoruz."
Kızılkan ayrıca eğitim çalışmalarının süreklilik arz edeceğini vurgulayarak, "Şu anda AFAD'ın sağladığı imkânlar çerçevesinde ilk eğitimlerimizi aldık ve bu eğitim çalışmalarımız süreklilik arz edecek. Bu konuda katkı ve emeklerini bizden esirgemeyen büyükşehir belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Değerlendirme
Başlatılan eğitim süreci, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin dirençli şehir vizyonu kapsamında atılan somut adımlardan biri olarak öne çıkıyor. Süreç, kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesi, operasyonel hazırbulunuşluğun artırılması ve afet anında müdahale kapasitesinin sürdürülebilir biçimde yükseltilmesi açısından önem taşıyor. Eğitimlerin periyodik olarak tekrar edilmesi ve edinilen yetkinliklerin pratik uygulamalarla pekiştirilmesi beklenecek sonuçlar arasında.
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI’NDA, AĞIR ARAMA KURTARMA EKİPLERİNİN OLUŞUMU KONUSUNDA AĞIR AKREDİTASYON EYLEMİ EĞİTİMLERİ BAŞLATILDI.