Kaynarca'da özel eğitim atölyesinde öğrenciler ahşap üretimi öğrenip gelir elde ediyor

Sakarya Kaynarca'daki Seyfettin Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Atölyesi'nde öğrenciler ahşap işleme öğrenip ürün üretiyor ve satışla gelir sağlıyor.

Yayın Tarihi: 11.06.2026 13:42
Güncelleme Tarihi: 11.06.2026 13:52

Kaynarca'da özel eğitim atölyesinde öğrenciler ahşap üretimi öğrenip gelir elde ediyor

Kaynarca'da özel eğitim atölyesinde öğrenciler hem zanaat öğreniyor hem gelir elde ediyor

Sakarya'nın Kaynarca ilçesindeki Seyfettin Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde yer alan Özel Eğitim Atölyesi'nde eğitim gören öğrenciler, ahşap işleme ve boyama tekniklerini öğrenerek çeşitli ürünler üretiyor. Atölyede eğitim alan öğrenciler hem el becerilerini geliştiriyor hem de ürettikleri ürünleri satarak maddi gelir elde ediyor.

Atölyede üretim süreci ve ürün yelpazesi

Atölyede öğrenciler ahşap, MDF ve sunta kullanarak abajurlar, ahşap oymalar ve dekoratif kutular gibi ürünler ortaya çıkarıyor. Tüm zımpara, vernik ve boyama işlemlerini öğrenciler kendileri gerçekleştiriyor; süreç el emeği ve iş birliğiyle yürütülüyor.

"Fırsat verildiğinde engelsiz yeteneklerin neler çıkartabileceğinin bir kanıtı"

Mobilya Öğretmeni Sıla Nur Karabulut, atölyedeki çalışmaları şu sözlerle aktarıyor: "12 öğrencimiz var. Bu sınıfta 9. sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar özel eğitim öğrencilerimiz bulunuyor. Atölyemizde ahşap ürünlerimiz var. Öğrencilerimiz kendileri ahşap, MDF ve suntadan ürünler çıkartıyorlar. Zımpara, vernik ve boyama işlerini öğrencilerimiz el emeği şeklinde kendileri yapıyor. Burası sadece bir üretim alanı değil, fırsatı verildiğinde engelsiz yeteneklerin neler çıkartabileceğinin bir kanıtı oluyor. Burada öğrencilerimiz büyük bir titizlik, sabır ve emekle birbirlerine destek olarak ortak bir çalışma ile ürünler çıkartıyorlar. Ürünlerin satışını yaptıklarında bizler de çok mutlu oluyoruz."

Mezuniyet sonrası istihdam kaygısı

Okul Müdürü Ersin Yılmaz, özel eğitim öğrencilerinin mesleki beceriler kazandığını ancak mezuniyet sonrası istihdamda zorluk yaşandığını vurguluyor: "Burada el becerilerini geliştirmeye çalışıyorlar. Özel eğitimde en büyük sıkıntımız ana sınıfından itibaren 13 yıl boyunca çocukları okutuyoruz, 4 yıl boyunca burada meslek öğretiyoruz. Mezun olduktan sonra istihdam sıkıntıları oluyor. Buradan bütün esnafımıza, belediye başkanımıza sesleniyoruz. Bu çocukların istihdamda yer almalarına yardımcı olmalarını rica ediyoruz."

Atölye, öğrencilere hem mesleki beceri hem de özgüven kazandırırken üretilen ürünlerin satışı, öğrencilerin geleceğe daha güçlü hazırlanmasına katkı sağlıyor.

KAYNARCA İLÇESİNDE LİSE BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN ÖZEL EĞİTİM ATÖLYESİNDE EĞİTİM GÖREN...

KAYNARCA İLÇESİNDE LİSE BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN ÖZEL EĞİTİM ATÖLYESİNDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLER, AHŞAP İŞLEME VE BOYAMA TEKNİKLERİNİ ÖĞRENEREK ÇEŞİTLİ ÜRÜNLER ORTAYA ÇIKARIYOR.

KAYNARCA İLÇESİNDE LİSE BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN ÖZEL EĞİTİM ATÖLYESİNDE EĞİTİM GÖREN...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.