Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Katliama start verildi! İsrail ordusu Refah'ta Filistinlileri tahliye etmeye başladı

İsrail’in önce gelen gazetesi Haaretz, yeni bir haberinde İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Refah’ta tahliyeye başladığı aktarıldı.

Yayın Tarihi: 06.05.2024 09:14
Güncelleme Tarihi: 06.05.2024 09:14

Katliama start verildi! İsrail ordusu Refah'ta Filistinlileri tahliye etmeye başladı

Geçtiğimiz günlerde yine Kahire’de yaplan Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes görüşmeleri sonrasında Başbakan Binyamin Netanyahu açıklamalar yapmıştı. Yaptığı açıklamada Netanyahu, ateşkes sağlansa da sağlanmasa da Refah kentine kara saldırısı başlatacaklarını ve Hamas’ı tamamen yok edeceklerini söyledi. Netanyahu’nun bu açıklamalarından kısa bir süre önce de İsrail, çok sayıda çadır alımı yapmış ve bu çadırların da Refah’tan tahliye edilecek Filistinliler için kullanılacağı öne sürülmüştü. Bugün ise Refah kentinde tahliye işlemlerinin başladığı öğrenildi… 

Bugün İsrail Devlet Televizyonu KAN’dan gelen haberlerde Refah’ın doğusundaki İsrail sınırı yakınlarındaki bazı mahallelerde tahliyenin başladığı duyuruldu. Al Jazeera isimli haber kaynağı ise bu haberi “İsrail ordusu Filistinlilere doğu Refah'tan emri verdi” manşetiyle duyurdu. 

Öte yandan haberlerin ardından İsrail ordusundan açıklama geldi. Gelen haberlerde ordunun gerçekleştirdiği tahliye emrinin askeri saldırı öncesinde geldiği aktarıldı. Ayrıca sivillere Han Yunus ve El Mawasi bölgelerindeki yerinden edilmişlerin kaldığı kamplara yönlendirildiği öğrenildi. İsrail ise geçtiğimiz saatlerde yeni bir duyuru ise Pazar günü yapılan roket saldırısına değindi. Gazze’den Pazar günü atılan roketin yakına inmesi ve 3 askerin ölmesi nedeniyle Kerem Şalom sınır kapısının kapalı olacağı ifade edildi.