Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,28 -0,03%
EURO
35,1 -0,04%
ALTIN
2.454,99 0,04%

Katil İsrail'den yeni tehdit: Tutuklanırsa Filistin'e yoğun saldırı başlatacak!

İsrail’in ablukası altındaki Gazze’den yeni haberler geldi… Kahire’den çıkacak olan karar dört gözle beklenirken Hamas tarafından çeşitli açıklamalar yapıldı.

Yayın Tarihi: 02.05.2024 13:58
Güncelleme Tarihi: 02.05.2024 13:58

Katil İsrail'den yeni tehdit: Tutuklanırsa Filistin'e yoğun saldırı başlatacak!

Hamas, gerçekleştirilen ateşkes görüşmelerine ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Peş peşe açıklama yapan Hamas, Lübnan’da yaşayan yetkili grubun kırmızı çizgisini de açıkladı. İsrail’e net bir mesaj veren Hamas, son duruma dair açıklamalar yayımladı. ABD basını ise İsrail’in son tehdidini dünyaya duyurdu…

İsrail ceza alırsa faturayı Filistin ödeyecek

İsrail, ABD’ye yeni bir misillemede bulundu. Bu kapsamda eğer Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) İsrailli liderler hakkında tutuklama emri çıkarırsa, Filistin Yönetimi’ne karşı çöküşüne yol açacak bir tepki başlatacağını duyurdu. Yani eğer Netanyahu tutuklanırsa, Filistin halkına oldukça yoğun bir saldırı gerçekleştirilecek. Söz konusu hamleyi cezayı önlemek için bir tehdit olarak yorumlayan ABD’nin yanı sıra Netanyahu ile birlikte Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkarılacağı konuşuluyor. 

Hamas ise müzakerelere ilişkin tüm çabaları takdir ettiklerini ancak tutumlarının olumsuz olduğunu açıkladı. Ayrıca Refah’a saldırı başlatılması durumunda ateşkes müzakerelerinin devam etmeyeceğini de vurguladı.