Kastamonu Üniversitesi'nde 2025 töreni: 89 akademisyen cübbe giydi, 95 ödüllendirildi
Kastamonu Üniversitesi tarafından 2025 yılında ataması yapılan ve akademik unvanları yükseltilen öğretim üyeleri için Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Konferans Salonunda bir tören düzenlendi. Törende 89 akademisyen cübbe giyerken, akademik başarıları öne çıkan 95 akademisyen de ödüllendirildi.
Törene katılanlar
Törene, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı ile dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri ve çok sayıda akademisyen katıldı.
Rektör Topal'ın değerlendirmesi
Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, atama ve yükseltilme süreçlerinin önemine vurgu yaparak, 21 profesör, 30 doçent ve 38 doktor öğretim üyesi olmak üzere 89 akademisyenin cübbe giyeceğini ve 95 akademisyenin başarılı çalışmaları nedeniyle ödüllendirildiğini belirtti. Topal, başarılı çalışmaları ödüllendirmenin ve teşvik etmenin üniversitenin ve toplumun gelişimi için öncelikli olduğunu ifade etti.
Akademik kurumsallaşma ve kalite vurgusu
Topal, Kastamonu Üniversitesi'nin 2006 yılında kurulmasını ve kuruluş yılının bir vizyonun başlangıcı sayıldığını hatırlatarak, üniversitenin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, kalite ve uluslararasılaşma alanlarında önemli mesafe kat ettiğini söyledi. YÖK 2030 Eylem Planı çerçevesinde dijitalleşme ve veri analitiğinin önemine değinen Topal, kalite merkezli çalışmaların sonucunda 30’a yakın programın akredite olduğunu vurguladı ve akreditasyonun sürdürülebilirliğinin önemine dikkat çekti.
Sosyal sorumluluk ve topluma hizmet
Rektör Topal, üniversitenin bilgi üretmenin ötesinde topluma hizmet anlayışıyla hareket ettiğini belirtti. Sosyal sorumluluk projelerinin üniversitenin dışa dönük faaliyetlerinden ziyade değerler eğitiminin ve insan merkezli yaklaşımının bir yansıması olduğunu ifade etti.
Ödül kapsamı ve kriterler
Programda profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarına atanan toplam 89 akademisyene cübbeleri takdim edildi. Ödüller ise teşvik puanları, SCI indeksli yayınlar, TÜBİTAK ve TÜSEB destekli projeler, patent ve faydalı model çalışmaları ile TEKNOFEST ve benzeri yarışmalarda sağlanan başarılar gibi kriterlere göre verildi; bu kapsamda 95 akademisyen ödüllendirildi.
Tören, akademik yükseltmelerin ve bilimsel çalışmalardaki başarıların üniversite bünyesinde takdir edilmesi ve teşvik edilmesi amacını taşıdı.
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ’NDE DÜZENLENEN TÖRENDE 89 AKADEMİSYEN CÜBBE GİYERKEN, BAŞARILI BULUNAN 95 AKADEMİSYEN DE ÖDÜLLENDİRİLDİ.