Kastamonu Taşköprü'de polis uygulamasında 3 şüpheli hakkında adli işlem
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde, ilçe emniyet ve bağlı birimlerin katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde sentetik ecza hapıyla yakalanan 3 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Uygulamanın amacı, ilçede huzur ve güven ortamının devamlılığını sağlamaktı.
Uygulamaya katılan birimler ve denetim kapsamı
Denetime, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü bağlı Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Trafik, Çevik Kuvvet şube müdürlükleri ile Taşköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri katıldı. Uygulama kapsamında 359 şahıs sorgulanmış, 94 araç ve sürücünün sorgusu yapılmıştır.
Denetim sonuçları ve ele geçirilenler
Yapılan kontrollerde 5 araca idari para cezası uygulandı. Denetimlerde ayrıca 14 kıraathane, 2 kafeterya, 2 içkili mekan, 8 park ve bahçe, 6 okul çevresi, 14 metruk bina ve ilçe civarındaki umuma açık alanlar kontrol edildi.
Kontroller sırasında bir şahsın üzerinde 1 adet ruhsatsız tabanca ve 10 adet fişek ele geçirilmiş olup, bu kişiye adli işlem uygulanmıştır. Ayrıca bir araç içerisinde 3 adet sentetik ecza hapı bulunmuş; araçta bulunan 3 şüpheli hakkında "uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan adli işlem başlatılmıştır.
Yetkililer, uygulamanın Taşköprü'de kamu güvenliğinin sağlanmasına yönelik rutin ve kapsamlı kontrollerin parçası olduğunu bildirdi.
KASTAMONU’NUN TAŞKÖPRÜ İLÇESİNDE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YILBAŞI ÖNCESİNDE DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ.