DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.849.260,47 -0,09%

Kastamonu-Karabük sınırındaki iki orman yangınına kara ve hava desteğiyle müdahale sürüyor

Kastamonu-Karabük sınırındaki iki orman yangınına kara ve hava ekipleriyle müdahale sürüyor; 437 kişi tahliye edildi, 182 personel görev yapıyor.

Yayın Tarihi: 02.09.2025 09:05
Güncelleme Tarihi: 02.09.2025 09:05

Kastamonu-Karabük sınırındaki iki orman yangınına kara ve hava desteğiyle müdahale sürüyor

Kastamonu-Karabük sınırındaki iki orman yangınına müdahale devam ediyor

Karadan yürütülen çalışmalar, gün ağarmasıyla helikopter desteğiyle güçlendirildi

Karabük'ün Eflani ilçesinde pazar günü başlayan ve Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı Güzelce köyüne ulaşan yangın ile Araç ilçesine bağlı Akgeçit köyü Karasu Mahallesi'nde dün çıkan yangına müdahaleler sürüyor.

Ekipler, yangınları söndürmek için hem karadan hem de havadan çalışma yürütüyor. Gece boyu karadan sürdürülen müdahalelere, günün ağarmasıyla birlikte helikopterlerle destek verilmeye başlandı.

Müdahale gücünü oluşturan kaynaklar arasında 39 araç, 3 helikopter, 5 su tankeri, 17 arazöz, 3 ilk müdahale aracı ve 182 personel bulunuyor. Bu kaynaklarla hem yangının kontrol altına alınması hem de yerleşim alanlarının korunması hedefleniyor.

Yangınlar nedeniyle Güzelce, Akgeçit, Kızılören, Ahatlar, İhsanlı ve Şiringüney köylerinde yaşayan 437 vatandaşın tahliyesi sağlanırken, 496 büyük ve küçükbaş hayvan güvenli bölgelere alındı. Tahliye ve hayvanların korunması çalışmaları ekiplerin öncelikleri arasında yer alıyor.

Yetkililer, söndürme çalışmalarının devam ettiğini ve mevcut personel ile araçların yangınların kontrol altına alınması için koordineli şekilde kullanıldığını bildiriyor. Operasyonlar sırasında gelişmeler oldukça ilgili birimler tarafından bilgilendirme yapılmaya devam edecek.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı