Kastamonu’da Yüksek Kesimlerde Kar Yağışı Etkisini Sürdürüyor

Kastamonu’da sıcaklıkların sıfırın altına inmesiyle kent merkezinde sağanak, yüksek rakımlı bölgelerde ise İhsangazi, Küre Dağları ve Ilgaz’da kar etkili oluyor.

Yayın Tarihi: 08.04.2026 20:59
Güncelleme Tarihi: 08.04.2026 21:06

Kastamonu’da Yüksek Kesimlerde Kar Yağışı Etkisini Sürdürüyor

Kastamonu’da yüksek rakımlarda kar etkili olmaya devam ediyor

Sıcaklık düşüşü yağışın türünü değiştirdi

Kastamonu’da hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi sonrası yağışların türünde değişim gözlemlendi. Kent merkezinde zaman zaman sağanak yağış etkili olurken, yüksek kesimlerde kar yağışı hakim durumda.

İhsangazi ilçesinde öğlen saatlerinde dağlara düşen kar, akşam saatlerinde ilçe merkezinde de etkisini hissettirdi. Bölgedeki kar yağışı zaman zaman devam ediyor ve yer yer beyaz örtü oluşturuyor.

Küre Dağları ve Ilgaz Dağı başta olmak üzere birçok yüksek bölgede de kar örtüsü oluştu. Yerel ölçekte yüksek kesimlerdeki bu beyaz örtü, bölge manzaralarında belirgin bir değişim yarattı.

Yetkililer ve vatandaşlar, yağışın seyrine göre ulaşım ve günlük yaşamda değişiklikler olabileceğini dikkate alıyor. Bölgede kar yağışı ara ara devam ediyor.

KASTAMONU’DA YÜKSEK RAKIMLI BÖLGELERDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDİYOR.

KASTAMONU’DA YÜKSEK RAKIMLI BÖLGELERDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDİYOR.

KASTAMONU’DA YÜKSEK RAKIMLI BÖLGELERDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!