DOLAR
43,03 -0,08%
EURO
50,39 0,04%
ALTIN
6.090,2 -1,76%
BITCOIN
3.998.547,9 -1,79%

Kastamonu'da doğal gaz kesintisi esnafı iş yerlerini açamaz hale getirdi

Kastamonu'nun İnebolu ve çevre ilçelerinde doğal gaz kesintileri nedeniyle esnaf iş yerlerini açamadı; 16 saatlik kesinti maddi ve manevi mağduriyet yarattı.

Yayın Tarihi: 03.01.2026 15:08
Güncelleme Tarihi: 03.01.2026 15:26

Kastamonu'da doğal gaz kesintisi esnafı iş yerlerini açamaz hale getirdi

Kastamonu ilçelerinde doğal gaz kesintisi esnafı vurdu

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde dün gece saatlerinde başlayan doğal gaz kesintisi, bölgede esnafların iş yerlerini açamamasına yol açtı. Kesintiden etkilenen ilçeler arasında İnebolu, Hanönü, Daday, İhsangazi, Pınarbaşı, Abana, Araç ve Cide bulunuyor.

Kesintinin kaynağı ve süresi

Vatandaşlar ve esnaflar, son bir haftadır şebekelerde problem olduğu gerekçesiyle Çorum Elektrik ve Doğal Gaz şirketi bünyesindeki KarGaz doğal gaz dağıtım şirketi tarafından yapılan uzun süreli kesintiler nedeniyle mağdur olduklarını bildiriyor. Esnaflar, bazı günlerde yaşanan kesintilerin 16 saat sürdüğünü aktarıyor.

Esnafın şikayetleri ve maddi kayıp

Doğal gaza geçiş ve abonelik için yüksek meblağlar ödendiğini belirten esnaflar, kesintinin hem maddi hem de manevi zarar yarattığını söylüyor. İnebolu’da simit fırını işleten Kenan Gümüş konu hakkında şunları aktardı:

“Ben, İnebolu’da yıllardır simit fırını işletmeciliği yapıyorum. Biz odun koyacak yer depo bulamadığımız için doğal gaza geçtik, 7-8 aydır kullanıyoruz. Gece bir arkadaşın araması ile uyandım. Doğal gaz olmadığı için iş yerimizi açmadık ve biz de müşterilerimizin geri dönmemesi için iş yerimizin camına ‘doğal gaz kesintisinden dolayı kapalıyız’ yazısını asmak dorunda kaldık. Tezgahlarımız boş, gaz gelmediği için fırınımızı zaten kullanamıyoruz. Büyük bir mağduriyet yaşıyoruz ve bizden doğal gaz döşenirken abonelik ücreti olarak, güvence bedeli olarak, çok ciddi rakamlarda para alıyorlar. Ben tesisatı döşetirken 350 bin TL ödeme yaptım ama bugün ben burada mağdur olarak kaldım. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyorum.”

Diğer bir esnaf Ferdi Sarıgöz ise, “16 saattir doğal gazımız yok ve çok mağdur olduk, müşterilerimizi mağdur etmemek için ekmek fırınlarında böreklerimizi pişirdik. Evler de çok soğuk ve evlerde küçük çocuklarımız var. Birçok esnafımız da bu doğal gaz kesintisinden etkilendi. Dükkanlarını açamayan esnafımız var” ifadelerini kullandı.

Vatandaş ve esnaf talepleri

Esnaflar, doğalgaz arzındaki sürekliliğin sağlanmasını ve yaşanan kesintilerin nedenlerine ilişkin şeffaf bilgilendirme yapılmasını talep ediyor. Soğuk hava koşullarında hizmetin aksaması hem ekonomik kayıp hem de çevre ve halk sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğuruyor.

Önemli Not: Haberde yer alan kuruluş adları, ilçeler, süreler ve rakamsal veriler kaynak metinde belirtildiği şekilde korunmuştur.

KASTAMONU’NUN İNEBOLU İLÇESİNDE CUMA AKŞAMI HABERSİZ ŞEKİLDE KESİLEN DOĞALGAZ, İLÇEDE HİZMET VEREN...

KASTAMONU’NUN İNEBOLU İLÇESİNDE CUMA AKŞAMI HABERSİZ ŞEKİLDE KESİLEN DOĞALGAZ, İLÇEDE HİZMET VEREN ESNAFLARI DA MAĞDUR ETTİ. BİRÇOK ESNAF, DOĞALGAZ OLMADIĞI İÇİN İŞYERLERİNİ AÇAMADI.

KASTAMONU’NUN İNEBOLU İLÇESİNDE CUMA AKŞAMI HABERSİZ ŞEKİLDE KESİLEN DOĞALGAZ, İLÇEDE HİZMET VEREN...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.