Kastamonu'da Ambulansla Hastaneye Giderken Doğum Gerçekleşti

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde, ambulansla hastaneye götürülürken doğum yapan kadının ve bebeğin sağlık durumu iyi.

Yayın Tarihi: 28.01.2025 21:38
Güncelleme Tarihi: 28.01.2025 21:38

Kastamonu'da Ambulansla Hastaneye Giderken Doğum Gerçekleşti

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde, hastaneye sevk edilen hamile bir kadın, ambulans içinde sağlıklı bir doğum gerçekleştirdi.

Hamileliğinin 38'inci haftasında olan kadın, Azdavay Devlet Hastanesi Acil Servis Polikliniğine başvurdu. Nöbetçi doktor Recep Koçak ve acil servis personeli tarafından yapılan muayenede, kadında sık doğum sancıları tespit edildi.

Kadın, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilirken, yola çıkıldıktan kısa bir süre sonra doğum başladı. Ambulanstaki sağlık ekipleri, ebe Rümeysa Ateşoğlu ve Ayşenur Hanifeoğlu, başarılı bir şekilde doğuma yardımcı oldular.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaştırılan anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Çağdaş Derdiyok, bu olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Azdavay Devlet Hastanesi'ndeki sağlık ekibine teşekkür etti. Derdiyok, "Azdavay Devlet Hastanesi Acil Servisinde nöbetçi personelimiz, ebe ve hemşirelerimizin gösterdiği üstün gayret ile başarılı bir doğum gerçekleştirilmesi takdire şayandır. Kendilerine görevlerinde başarılar dilerim" dedi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı