Kastamonu'da 40-50 yıllık köy evi tadilat sırasında çöktü, beş kişi yaralandı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Kirazcık köyünde tadilat gören iki katlı ahşap ev çöktü; vatandaşlar ve ekipler 5 yaralıyı kurtardı, yangın büyümeden söndürüldü.

Yayın Tarihi: 29.08.2026 17:11
Güncelleme Tarihi: 29.08.2026 17:11

Kastamonu'da 40-50 yıllık köy evi tadilat sırasında çöktü, beş kişi yaralandı

Kastamonu'da tadilat sırasında çöken evde beş kişi yaralandı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Kirazcık köyü Oruçlu Mahallesi'nde tadilat gören iki katlı ahşap evin henüz belirlenemeyen bir nedenle çökmesi sonucu içeride bulunan beş kişi yaralandı. Olayda evde bulunan Şinasi T., Ünzile T., Gülsen Ö., Şerife K. ve Bilal T. kısmen çöken yapının altında kaldı ancak vatandaşların ve daha sonra gelen ekiplerin müdahalesiyle kurtarıldı.

Kurtarma çalışmaları ve yangın müdahalesi:

Olayı gören köylüler hemen yardıma koştu; içeride bulunan üç kişi vatandaşlar tarafından çıkarılırken diğer iki kişi kendi imkanlarıyla evden çıktı. Çökme sırasında mutfakta bulunan tüp ve sobadan kaynaklı bir yangın başladı, ancak vatandaşların hızlı müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine itfaiye, AFAD, sağlık ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

Saha çalışmasına intikal eden sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Taşköprü Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yetkililer, tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

Ev sahibi ve jandarmanın incelemesi:

Ev sahibi Hüseyin Tellioğlu'nun damadı Ertuğrul Köse, yapının yaklaşık 40-50 yıllık olduğunu ve tavan ile fırın bölgesinde tadilat yapıldığını belirtti. Köse, olay anında kendilerinin de evin önünde olduğunu, içeri girip aile üyelerini çıkardıklarını ve tüp ile sobadan kaynaklanan yangını hortumla söndürdüklerini anlattı. Köse, evin alt kısmının bir ceviz ağacına yaslandığını ve büyük odun parçalarının yapıya destek verdiğini söyledi; çöküşün nedeninin fırından çıkarılan taşlar ya da diğer tadilat çalışmaları olabileceğini ancak net bir sonuca varmak için jandarma ekiplerinin incelemesi gerektiğini vurguladı.

Jandarma ekipleri olay yerinde detaylı inceleme yaparken, bölgedeki güvenlik ve hasar tespit çalışmaları sürüyor. Yaralıların durumu takip edilirken, olayın kesin nedeni yapılacak teknik değerlendirme ile belirlenecek.

KASTAMONU’NUN TAŞKÖPRÜ İLÇESİNDE TADİLAT YAPILAN İKİ KATLI KÖY EVİNİN ÇÖKMESİ NETİCESİNDE İÇERDE...

KASTAMONU’NUN TAŞKÖPRÜ İLÇESİNDE TADİLAT YAPILAN İKİ KATLI KÖY EVİNİN ÇÖKMESİ NETİCESİNDE İÇERDE MAHSUR KALAN 5 KİŞİ YARALI KURTARILDI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.