Kasımpaşa'nın yeni transferleri Antalyaspor karşısında ilk kez sahada
Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında Kasımpaşa, evinde Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Teknik Direktör Emre Belözoğlu yönetimindeki lacivert-beyazlı ekipte son haftaların transferleri ilk kez resmi maçta forma şansı buldu.
Maçın detayları
Fenerbahçe'den kiralık olarak kadroya katılan İrfan Can Kahveci ile son olarak Eyüpspor'da oynayan Kerem Demirbay, ligin ikinci yarısındaki ilk maçta 11'de sahaya çıktı. İrfan Can, müsabakanın 62. dakikasında yerini Ali Yavuz Kol'a bırakırken, Kerem maçın tamamında sahada kaldı.
Fenerbahçe'den ayrılan bir diğer yeni transfer Cenk Tosun ise 88. dakikada Ben Ouanes'in yerine oyuna dahil oldu. Kamil Ahmet Çörekçi yedek kulübesinde beklerken, Fenerbahçe'den kiralanan bir başka isim olan Rodrigo Becao maç kadrosuna alınmadı.
Teknik ekip tercihleri ve takıma etkisi
Başlangıç 11'inde İrfan Can ve Kerem'e yer verilmesi, teknik ekip tarafından bu oyunculara yönelik kısa vadeli bir katkı beklentisi olduğunu gösteriyor. İrfan Can'ın 62. dakikada çıkarılması ve Cenk Tosun'un son bölümde oyuna girmesi, maçın kritik anlarında hücum çeşitliliği arayışını yansıtıyor. Kerem Demirbay'ın 90 dakika sahada kalması, orta sahada süreklilik ve lig ritmine uyum açısından olumlu işaret olarak okunabilir.
Değerlendirme
0-0'lık skor, yeni transferlerin ilk maçında takımın hücumda etkinliği artırma çabalarını sınırladı; buna karşın teknik ekip için oyuncu entegrasyon süreci açısından ilk saha sınaması tamamlanmış oldu. Kasımpaşa yönetimi ve teknik kadro, bu oyuncuların ilerleyen maçlardaki rolünü ve takım içindeki uyumunu yakından gözlemleyecektir.
KEREM DEMİRBAY