Kaşif Kozinoğlu’nun şüpheli ölümüyle ilgili 4 şüpheli sulh ceza hakimliğine sevk edildi

2011'de Silivri'de ölen eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında 4 kişi adliyeye sevk edildi; 2'si ev hapsi, 2'si için tutuklama talep edildi.

Yayın Tarihi: 19.09.2026 00:54
Güncelleme Tarihi: 19.09.2026 00:54

Kaşif Kozinoğlu’nun şüpheli ölümüyle ilgili 4 şüpheli sulh ceza hakimliğine sevk edildi

Soruşturmada son gelişme:

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu sırada 2011 yılında Silivri Cezaevi'nde hayatını kaybeden eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu ile ilgili yürütülen soruşturmada dört şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, soruşturma kapsamında İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Adli işlemler ve sevk edilen isimler:

Gözaltına alınanlar arasında dönemin Silivri Cumhuriyet Başsavcısı, dönemin cezaevi savcısı ile Kozinoğlu'nun koğuş arkadaşları bulunuyor. Şüphelilerden Hasan Ataman Yıldırım, Hasan Atilla Uğur, Ali İşgören ve Necip Doğan işlemlerinin tamamlanmasının ardından Silivri Adliyesi'ne sevk edildi.

Hangi suçlamalar yöneltildi ve adli kontrol talepleri:

Savcılığın düzenlediği iddianamede, sağlık durumları ve yaşları dikkate alınarak Hasan Ataman Yıldırım ile Hasan Atilla Uğur hakkında "suç örgütüne üye olma" suçundan ev hapsi şeklinde adli kontrol talep edildi. Diğer iki şüpheli Ali İşgören ve Necip Doğan için ise soruşturma kapsamında "kasten öldürme" suçundan tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk yapıldı.

Operasyonun detayları ve gözaltı süreçleri:

İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı yürütülen operasyonlarda, Kozinoğlu'nun koğuş arkadaşlarından emekli Deniz Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım ile emekli Jandarma Albay Hasan Atilla Uğur de gözaltına alındı. Hasan Atilla Uğur, Kıbrıs'tan dönüş yaptığı sırada havalimanında yakalanmıştı. Yakalanan diğer şüpheliler de ilgili işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturma dosyasında yöneltilen suçlamalar ve savcılığın adli kontrol talepleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından değerlendirilecek. Hakimliğin kararına göre şüpheliler hakkında ev hapsi, tutuklama ya da başka adli kontrol tedbirleri uygulanabilecek.

Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 4 şüpheli Sulh Ceza Hakimliğine...

Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 4 şüpheli Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.