Kaş'ta Kınık Toptancı Hal Kompleksi bölgesel tarımsal ticareti güçlendirecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kaş Kınık'ta inşa ettiği 320 dönümlük toptancı hal kompleksi, üretim ve ticareti güçlendirerek bölge ekonomisine katkı sağlayacak.

Yayın Tarihi: 11.01.2026 11:58
Güncelleme Tarihi: 11.01.2026 11:58

Kaş'ta Kınık Toptancı Hal Kompleksi bölgesel tarımsal ticareti güçlendirecek

Kaş'ta Kınık Toptancı Hal Kompleksi bölgesel tarımsal ticareti güçlendirecek

Projenin güncel durumu

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kaş ilçesinin Kınık Mahallesi'nde inşa edilen Kınık Toptancı Hal Kompleksi'nde çalışmalar devam ediyor. 320 dönümlük arazi üzerine kurulan tesiste, istinat duvarlarının beton döküm işlemleri sürmekte olup, kaba inşaat aşamasında sona yaklaşıldığı bildirildi.

Kompleks kapsamında, Kınık, Ova ve Yeşilköy mahallelerindeki mevcut hallerin tek bir merkezde toplanacağı ifade ediliyor. Hal içinde komisyonculara ayrılan meydanın zemini için beton dökümü yapılıyor ve meydanın üzeri tentelerle kaplanacak şekilde düzenleniyor.

Tesisin kapasitesi ve sunacağı hizmetler

Kınık Toptancı Hal Kompleksi modern ve düzenli bir ticaret ortamı sağlamayı hedefliyor. Tesis; 120 komisyoncu, 136 tüccar ve 72 ticari dükkân kapasitesine sahip olacak şekilde planlandı. Ayrıca idari birimler ve toplantı salonlarının yanı sıra geniş bir komisyoncu meydanı bulunacak.

Kompleks sosyal donatılarla da desteklenecek; halı saha, soyunma odaları ve duş alanları gibi olanaklar, bölge halkının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde projelendirildi.

Bölge ekonomisine beklenen katkı

Projenin tamamlanmasıyla Kınık Toptancı Hal Kompleksi'nin, yaş sebze ve meyve üreticileri için önemli bir ticaret noktası haline gelmesi ve bölgedeki tarımsal üretim ile ticaret kapasitesinin güçlenmesi bekleniyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen tesisin, yalnızca yerel değil bölgesel düzeyde de önemli bir tarım ve ticaret merkezi olarak hizmet vermesi öngörülüyor.

Faaliyete geçmesiyle birlikte Kaş'ta tarımın merkezi olarak konumlanacak olan Kınık Toptancı Hal Kompleksi, bölge ekonomisine doğrudan katkı sağlamayı hedefliyor.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KAŞ İLÇESİNDE YAPIMI SÜRDÜRÜLEN KINIK TOPTANCI HAL...

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KAŞ İLÇESİNDE YAPIMI SÜRDÜRÜLEN KINIK TOPTANCI HAL KOMPLEKSİ PROJESİNDE ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA İLERLİYOR.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KAŞ İLÇESİNDE YAPIMI SÜRDÜRÜLEN KINIK TOPTANCI HAL...

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.