Kartalkaya’da eylülde beklenmedik beyaz örtü
Bolu’nun önemli kış turizmi merkezlerinden biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi'nde dün gece saatlerinde kar yağışı gözlendi. Bölgedeki sıcaklıkların hissedilir derecede düşmesiyle başlayan yağış, sınırlı süreyle alanda beyaz örtü oluşturdu.
yağışın yer ve süresi:
Kar yağışı, Köroğlu Dağları’nın zirvesinde yer alan ve 2 bin 200 metre rakıma sahip Kartalkaya Kayak Merkezi’nde başladı. Bölgedeki soğuk hava etkisiyle başlayan yağış, yaklaşık 3 saat boyunca hafif şiddette ve aralıklarla devam etti ve sonra etkisini yitirdi.
gözlem ve kayıt:
O anlarda bölgede bulunan doğa sever ve içerik üreticisi Gökhan Bilen, geceyi aydınlatan kar tanelerini saniye saniye kayda aldı. Kayıtlarda yağışın hafif, aralıklı ve kısa süreli seyrettiği görülüyor.
Yetkili kurumların veya işletmelerin resmi açıklaması bulunmamakla birlikte, kaydedilen görüntüler mevsimin sürpriz bir şekilde sahaya yansıyan ilk etkilerini belgeledi.
BOLU’NUN EN ÖNEMLİ KIŞ TURİZMİ MERKEZLERİNDEN BİRİ OLAN 2 BİN 200 RAKIMLI KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ’NE DÜN GECE SAATLERİNDE KAR YAĞDI. YAKLAŞIK 3 SAAT BOYUNCA HAFİF ŞEKİLDE ETKİLİ OLAN YAĞIŞ, BİR İÇERİK ÜRETİCİSİ TARAFINDAN SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ.