Kartal: turu kazanmak takımın disiplininin ürünü oldu
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanşında Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı konuk olduğu maçta Anderson Talisca'nın penaltı golüyle mağlup ederek play-off turuna yükseldi. Karşılaşmanın ardından teknik direktör İsmail Kartal düzenlenen basın toplantısında maça ve takımdaki duruma dair değerlendirmelerde bulundu.
maç performansı ve ayrıntılı değerlendirme:
Kartal, her iki maçta da takımın disiplinli bir oyun sergilediğini vurguladı. Rakibe karşı çok sayıda net gol pozisyonu bulduklarını, özellikle ilk yarıda dört yüzde yüz fırsatlarının olduğunu belirtti. Ancak bu pozisyonların tamamını değerlendiremediklerini söyleyen Kartal, "Her iki maçta da çok disiplinli bir oyun sergiledik. Bu akşam da rakibimize baktığınız zaman çok gol pozisyonlarına girdik ama sadece 1 gol atabildik" ifadelerini kullandı.
Deneyimli çalıştırıcı, maç içinde zaman zaman topu rakibe bıraktıklarını ve bunun rakibin direncini artırdığını ifade etti: "Gol bulamazsanız rakibin direnci artar. Ara ara da topu rakibe bıraktık. Düzeltmemiz gereken bölümlerden bir tanesi de bu ve çalışıyoruz." Kartal ayrıca deplasman dinamiklerine değinerek, Sturm Graz'ın kendi sahasında coşkulu ve agresif oynayan genç bir ekip olduğunu aktardı.
gelecek hedefler, fikstür ve oyuncu yönetimi:
Kartal, turu galip gelerek geçmenin önemine vurgu yaparken önlerindeki iki eleme maçının daha olduğunu hatırlattı: rakiplerinin Lyon olduğunu ve Şampiyonlar Ligi grup aşamasına kalmak için bu eşleşmeyi kazanmaları gerektiğini söyledi. "Henüz Şampiyonlar Ligi’ne girmedik. Şampiyonlar Ligi’nde gruplara girmemiz için önümüzde iki elemeli bir maç daha var, rakibimiz de Lyon" diyerek sürecin devam ettiğini belirtti.
Ayrıca hafta sonu ligde oynayacakları Gençlerbirliği maçına da dikkat çekti: ligin ilk haftası olacağını, çok kısa sürede maç maç ilerleyeceklerini ve maç trafiğinin yoğun olduğu bir dönemde oyuncu rotasyonunu, dinlendirmeyi ve oyuncu sağlığını ön planda tuttuklarını aktardı. "Maçtan maça gidiyoruz. 2-3 günde bir maç oynayacağız. Maç trafiğinin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde oyuncularımızı ne kadar koruyabileceğiz, ne kadar dinlendirerek maçlara çıkacağız, bunların da üzerine çok fazla yoğunlaşıyoruz" şeklinde konuştu.
taraftar, transferler ve taktik hamleler:
Kartal, tribün desteğine teşekkür ederek taraftarların maç boyunca takıma olağanüstü destek verdiğini vurguladı: "Bugün de maçın başından sonuna kadar bizi desteklediler. Hiçbir yerde bizi yalnız bırakmıyorlar." Transfer gündeminde adı geçen oyuncu Fred ile ilgili olarak ise transfer komitesinin çalıştığını, yönetimle görüşmelerin sürdüğünü ve bekleyip gelişmeleri takip etmeleri gerektiğini söyledi.
Taktiksel açıdan Kartal, oyuna yaptığı hamlelerle enerjiyi yükseltmeyi ve önde top tutabilecek oyuncuları kullanmayı hedeflediklerini anlattı. Orta savunmanın arkasına uzun toplarla Kerem ve Greenwood'un koşularını denediklerini, daha sonra Talisca üzerinden atak geliştirmeye çalıştıklarını belirtti. Penaltıdan gelen golün de bu planın bir meyvesi olduğunu kaydetti: "Pozisyon gereği şans diyelim, bizim yaptığımız hamlelerle penaltıdan gol bulduk. Bizim için güzel oldu."
Kartal sözlerini, oyuncularını tebrik ederek ve önlerindeki sınavlara odaklanacaklarını belirterek tamamladı: "Turu da galip gelerek, kazanarak geçtiğimiz için çok mutluyum. Önümüze bakıyoruz. İnşallah bunların da üstesinden hep beraber geleceğiz."
FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ İSMAİL KARTAL, UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ 3. ELEME TURUNDA STURM GRAZ'A KARŞI KAZANARAK TURU GEÇTİKLERİ İÇİN ÇOK MUTLU OLDUĞUNU SÖYLEDİ.