Kartal'da Türk Bayrağını Yakan Şüpheli İçin Hapis Cezası Talebi
Kartal'da bir iş yerinde asılı Türk bayrağını yakması nedeniyle tutuklanan Aykut Nurbel hakkında, 'devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, soruşturmanın 30 Ocak'ta gelen ihbar üzerine başlatıldığı belirtiliyor. Olay yerine giden polis ekiplerinin, şüpheli Nurbel'in 9 farklı suç kaydı bulunduğunu tespit ettiği bildirildi.
İddianamede, şüpheli Aykut Nurbel'in savunmasında, Türk bayrağını yakmadığını ifade ettiği ve görüntülerdeki kişinin kendisine benzetilmiş olabileceğini, olayla ilgili bir bağlantısı olmadığını savunduğu aktarıldı. Ancak dosyada bulunan CD, görgü ve tespit tutanaklarının, Nurbel'in üzerinde atılı suçu işlediğini doğruladığı vurgulandı.
İddianamede, Nurbel'in 'devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Hazırlanan iddianame, değerlendirilmek üzere Anadolu Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.