Kartal'da Kızılay Haftası, Öğrenci Etkinlikleriyle Anlamlandı
Kartal Belediyesi ile Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Kızılay Haftası programı, Ergenekon İbrahim Şakir İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Türk Kızılay'ın katkılarıyla hazırlanan etkinlik, minik öğrencilerin koro ve drama gösterileriyle dikkat çekti.
Etkinlik Detayları
Program, öğrencilerin seslendirdiği koro performansıyla başladı. Ardından dev ekranda, Kızılay'ın kuruluşundan günümüze uzanan insani çalışmaları anlatan bir tanıtım videosu izlendi. Öğrencilerin hazırladığı drama gösterileri, etkinliğin en vurucu bölümü olarak öne çıktı.
Drama gösterilerinde çocuklar, 1868'de Kızılay'ın kuruluşunu, Atatürk'ün kuruma "Türk Kızılay" adını verdiği 1935 yılını ve 1939 Erzincan Depremi gibi dönüm noktalarını sahneleyerek yardımlaşma ve dayanışma temasını işledi. Gösteriler, izleyicilerden büyük alkış aldı ve duygu dolu anlar yaşattı.
Okul bahçesine kurulan stantlarda ise öğrenciler, Kızılay'ın afetlerden savaş dönemlerine kadar yürüttüğü çalışmaları ziyaretçilere anlattı. Katılımcılar, miniklerin hazırladığı sunumları ilgiyle gezdi; etkinlik süresince dayanışma, merhamet ve insanlık değerleri ön plana çıkarıldı.
Katılımcılar ve Mesaj
Etkinliğe, Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Hayri Doğruyol ve Mustafa Ağdaş, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Emre Koç, Türk Kızılay Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Başar Yöngel ile Sağlık İşleri Müdürü Sevin Köker katıldı. Okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler de programda yer aldı.
Kartal Belediyesi temsilcileri ile protokol üyeleri, öğrencilere Kızılay bilincini yaşatmaya yönelik çabaları için teşekkür etti. Etkinlik, hem eğitici hem de duygusal anlar sunarak toplumun temel insani değerlerinin okullarda pekiştirilmesine katkı sağladı.
KARTAL BELEDİYESİ VE KARTAL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN ETKİNLİKLE BİRLİKTE KIZILAY HAFTASI, MİNİK ÖĞRENCİLERİN ANLAMLI GÖSTERİLERİYLE KUTLANDI. TÜRK KIZILAY’IN KATKILARIYLA HAZIRLANAN PROGRAM, ERGENEKON İBRAHİM ŞAKİR İLKOKULU’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.