Karşıyaka'dan TFF çıkarması: görüşme detayları
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Yiğit Tusder ile futbol şube yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz'ı makamında ziyaret etti. TFF 3. Lig'de şampiyonluk hedefleyen kulübün yöneticileri, yeni sezon öncesi idari ve disiplin kaynaklı konuları gündeme taşıdı.
görüşmenin ana gündemi:
Toplantıda öncelikli olarak, geçtiğimiz yıl yürütülen bahis soruşturması sonucunda 12 ay hak mahrumiyeti cezası alan Erol Zöngür'ün durumu ele alındı. Kulüp yönetiminin açıklamasına göre, yüzlerce futbolcunun yeniden sahalara döndüğü süreçte Zöngür ve benzer durumdaki bazı oyuncuların halen forma giyememesi, kulübün en önemli gündem maddelerinden biri oldu.
Karşıyaka cephesinin beklentisi, bu tür cezaların gözden geçirilmesi ve mümkünse indirim ya da yeniden değerlendirme yoluyla oyuncuların sahalara dönüşünün hızlandırılması yönünde. Aynı zamanda görüşmede kulübün karşı karşıya olduğu transfer yasağı konusu da tartışıldı; bu yasağın yeni sezon planlaması üzerindeki etkileri vurgulandı.
kulübün değerlendirmesi ve sonuç beklentisi:
Görüşmeye Başkan Yiğit Tusder'in yanı sıra Futbol Şube Başkanı Fatih Bilgilier ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hamit Erol ile Murat Cansız katıldı. Karşıyaka Spor Kulübü, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada TFF temsilciliğinin misafirperverliğine teşekkür ederek, Türk futbolunun güncel gündemi ve kulüplerin durumu hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğunu bildirdi.
Taraflar arasında somut bir karar açıklanmasa da kulübün, Erol Zöngür ve benzeri vakaların yeniden değerlendirilmesi talebi iletildiği ve transfer yasağının akıbetinin yeni sezon ivmesini doğrudan etkilediği belirtildi. Konunun takipçisi olunacağı ve ilerleyen günlerde gelişme olması durumunda kamuoyuna bilgi verileceği ifade edildi.
KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜ BAŞKANI YİĞİT TUSDER (SAĞDA), BAŞKAN VEKİLİ MECNUN OTYAKMAZ’A (SOLDA) FORMA HEDİYE ETTİ