Kars’ta jandarmadan uyuşturucu satıcılarına operasyon
Kars İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kars merkez ve Kağızman ilçesinde, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapan şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlar, Kars ve Kağızman Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinesinde yürütüldü.
Operasyonun detayları
Jandarma ekiplerinin şüphelilerin ikamet, iş yeri ve üzerlerinde yaptığı aramalarda ele geçirilen maddeler ve materyaller şunlar:
260 gram bonzai
739 kullanımlık peçeteye emdirilmiş bonzai maddesi
44 gram metamfetamin
19 sahte 100 ABD doları
1 tabanca
Ele geçirilen maddelerin, özellikle gençler arasında satışa sunulmak üzere hazırlandığı değerlendiriliyor.
Adli süreç ve gözaltılar
Operasyon kapsamında toplam 8 şüpheli hakkında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak" suçundan adli işlem başlatıldı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi, 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kamu güvenliği ve çağrı
Kars İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak ve gençleri uyuşturucu tehdidinden korumak amacıyla çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü bildirdi. Yetkililer, şüpheli durumların güvenlik güçlerine bildirilmesi ve uyuşturucu ile mücadelenin toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekti.
KARS’TA ZEHİR TACİRLERİNE DARBE: 7 TUTUKLAMA, UYUŞTURUCU VE SAHTE DOLAR ELE GEÇİRİLDİ(KARS-İHA)