DOLAR
42,66 -0,07%
EURO
50,02 -0,19%
ALTIN
5.902,18 -0,08%
BITCOIN
3.778.550,68 0,11%

Kars'ta Kadınlar Yaz Sıcaklarında Tandır Ekmek Pişirmeye Devam Ediyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kadınlar, yaz aylarında da geleneksel tandır ekmeği pişiriyor.

Yayın Tarihi: 24.06.2025 11:27
Güncelleme Tarihi: 24.06.2025 13:59

Kars'ta Kadınlar Yaz Sıcaklarında Tandır Ekmek Pişirmeye Devam Ediyor

Kars'ta Geleneksel Tandır Geleneği Sürüyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki kadınlar, yaz sıcaklıklarına rağmen geleneksel tandır ekmeği pişirme geleneğini sürdürüyor. Organik buğday unundan, geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu ekmek, yöre halkı tarafından sağlıklı ve düşük maliyetli olduğu için sıklıkla tercih ediliyor.

Tandır Ekmeklerinin Önemi

Yörede uzun yıllardır devam eden tandırda ekmek pişirme geleneği, kadınların özenli çalışmaları sayesinde gelecek nesillere aktarılmakta. Yaz mevsiminde de dışardan gelen misafirler için tandır açıldığını ifade eden kadınlardan Gülhan Genç, bu geleneği sürdürmenin kendileri için önemli bir miras olduğunu belirtiyor.

Zorlu Maşak ve Sıcak Hava

Yaz aylarında, tandır başında ekmek pişirmek kadınlar için zorlu bir mesai haline geliyor. Zaten sıcak havada, ateş başında çalışmak oldukça bunaltıcı. Ancak yöre kadınları, bu geleneksel pratiği yapmak adına azimle çalışmalarına devam ediyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki kadınlar, yaz sıcaklarında da tandır başında ekmek pişirmeye devam...

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki kadınlar, yaz sıcaklarında da tandır başında ekmek pişirmeye devam ediyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki kadınlar, yaz sıcaklarında da tandır başında ekmek pişirmeye devam...

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki kadınlar, yaz sıcaklarında da tandır başında ekmek pişirmeye devam ediyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı