Kars’ta Kaçakçılık Operasyonu: 137 bin 200 Makaron ve Çok Sayıda Tütün Ürünü Ele Geçirildi

Kars Emniyeti'nin il merkezi ve Sarıkamış'ta düzenlediği operasyonda 137 bin 200 makaron, 119 kg 250 g nargile tütünü, 300 paket sigara ve 23 kg 550 g kıyılmış tütün ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 16.04.2026 09:43
Güncelleme Tarihi: 16.04.2026 09:43

Kars’ta Kaçakçılık Operasyonu: 137 bin 200 Makaron ve Çok Sayıda Tütün Ürünü Ele Geçirildi

Kars’ta Kaçakçılık Operasyonu: 137 bin 200 Makaron ve Çok Sayıda Tütün Ürünü Ele Geçirildi

Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezi ile Sarıkamış ilçesinde düzenledikleri operasyonlarla kaçakçılık faaliyetlerine yönelik kapsamlı denetim gerçekleştirdi.

Operasyon Detayları

Ekiplerin adres aramaları ve kontrolleri sonucu, gümrük kaçağı olduğu tespit edilen çok sayıda ürün ele geçirildi. Aramalarda 137 bin 200 boş ve doldurulmuş makaron, 119 kilo 250 gram nargile tütünü, 300 paket sigara ve 23 kilo 550 gram kıyılmış tütün bulundu.

Ele geçirilen ürünlerin miktarı, operasyonun ulaşılmak istenen dağıtım ağlarına yönelik etkisini ve bölgedeki kaçak tütün ürünleri tedbirlerinin kapsamını gösteriyor.

Gözaltılar ve Yasal Süreç

Operasyonlar çerçevesinde 17 şüpheli yakalanarak haklarında soruşturma başlatıldı. Şüpheliler hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli işlem yapıldığı bildirildi.

Emniyetin Açıklaması ve Değerlendirme

Kars Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kaçakçılıkla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Yetkililer, benzer operasyonların bölgedeki kaçak tütün ürünleri dolaşımının engellenmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Operasyonun sonuçları, yerel güvenlik birimlerinin tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığıyla mücadeledeki koordinasyonunun ve denetimlerin devam ettiğini işaret ediyor.

KARS’TA KAÇAKÇILIK OPERASYONU: BİNLERCE MAKARON VE KİLOLARCA TÜTÜN ELE...

KARS’TA KAÇAKÇILIK OPERASYONU: BİNLERCE MAKARON VE KİLOLARCA TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ(KARS-İHA)

KARS’TA KAÇAKÇILIK OPERASYONU: BİNLERCE MAKARON VE KİLOLARCA TÜTÜN ELE...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.