Kars’ta mera ıslahı için gübre ve korunga desteği
Kars’ta hayvancılık altyapısının güçlendirilmesi ve mera verimliliğinin artırılması amacıyla yürütülen Mera Islahı ve Amenajman Projesi kapsamında bin 200 dekarlık mera alanına 12 ton gübre uygulanırken, 41 üreticiye toplam 6 bin 150 kilogram korunga tohumu dağıtıldı.
Açılış programı ve protokol
Projenin açılış programı Kuyucuk köyünde gerçekleştirildi. Programa Kars Valisi Ziya Polat ve AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın katıldı. Protokol üyeleri üreticilerle bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Uygulama detayları ve hedefler
Çalışmalar kapsamında hayvanların su ihtiyacının karşılanması için içme suyu temini sağlanırken, mera topraklarının verimliliğini artırmaya yönelik 12 ton gübre uygulaması gerçekleştirildi. Ayrıca mera alanlarındaki otlatma baskısını azaltmak ve kaliteli kaba yem üretimini artırmak amacıyla, 410 dekarlık alanda ekilmek üzere üreticilere dağıtılan 6 bin 150 kilogram korunga tohumu desteği sağlandı.
Gerçekleştirilen çalışmalarla Kuyucuk köyü mera alanlarının verimliliğinin artması, yem bitkisi üretiminin yaygınlaştırılması ve hayvancılık faaliyetlerinin daha sürdürülebilir hale getirilmesi hedefleniyor.
KARS'TA BİN 200 DEKARLIK MERAYA 12 TON GÜBRE, 41 ÜRETİCİYE 6 BİN 150 KİLOGRAM KORUNGA TOHUMU DESTEĞİ(KARS-İHA)