Kargo Ayrım Sistemi ile 94 Milyon Gönderi Ayrımı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul, Adana ve Bursa'daki Kargo Ayrım Sistemi (KAS) cihazları sayesinde yaklaşık 94 milyon gönderinin ayrımını gerçekleştirdiklerini açıkladı. Uraloğlu, bu sistemin gönderilerin ayrım süresini önemli ölçüde kısalttığını vurguladı.
Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamasında, posta ve kargo hizmetlerinde kalite standartlarını artırma amacıyla hayata geçirilen KAS'ın önemli kazanımlarını değerlendirdi. KAS'ın hız, doğruluk ve verimlilik ilkeleriyle çalıştığını belirten Uraloğlu, sistemin posta hizmetlerinde yeni bir dönem başlattığını ifade etti.
Günlük Operasyonlarda Kolaylık
Uraloğlu, KAS cihazlarının günlük operasyonları büyük ölçüde kolaylaştırdığını belirterek, “İstanbul, Adana ve Bursa'daki KAS cihazlarımızla yaklaşık 94 milyon gönderinin ayrımını gerçekleştirdik. Bu sistem sayesinde, gönderilerin ayrım süresi önemli ölçüde kısaldı. İnsan emeğine dayalı süreçlerin yükü hafifletildi, personelimiz daha nitelikli işlerde değerlendirilmeye başlandı. Böylece sistemle hem zamandan hem de iş gücünden tasarruf sağlıyoruz.” dedi.
Cihazların saatte en az 10 bin gönderi işleme kapasitesine sahip olduğunu belirten Uraloğlu, bu kapasitenin yoğun kargo trafiklerinin yönetilmesinde büyük kolaylık sağladığını ifade etti.
Yeni Planlar ve Uygulamalar
Uraloğlu, bu çalışmalar ile PTT hizmetinden faydalanan vatandaşların memnuniyetini artırmayı hedeflediklerini ve aynı sistemi Ankara, Sakarya ve İzmir'de de hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.
Ayrıca, Aynı Gün Teslim (AGT) uygulamasına da değinen Uraloğlu, bu uygulama ile öncelikle büyük şehirlerde, aynı il varışlı gönderilerin aynı gün teslim edilmesini amaçladıklarını kaydetti. Bursa'da 13 Ocak'ta pilot olarak başlayan uygulamanın Ankara, Konya, Eskişehir, İzmir, Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya da yaygınlaştırıldığı bilgisini verdi. Temmuz ayı itibarıyla Gaziantep'te de AGT uygulamasına geçildi. Proje kapsamında bugüne kadar yaklaşık 16 bin gönderinin kabul edildiği gün içinde alıcısına ulaştırıldığını söyledi.
Ayrıca, Uraloğlu, Yerinde Dağıtım uygulaması ile kabul ilinden farklı bir ile sevk edilen gönderilerin, varış iline ulaştığı gün teslim edilmesinin hedeflendiğini belirtti. 18 Mart'ta Şanlıurfa'da devreye alınan bu uygulama ile bugüne kadar 615 bin gönderinin teslim edildiği bildirildi.