Karayazı’da 62. Kütüphane Haftası 'İyileştiren Kütüphane' temasıyla kutlandı
Karayazı’da düzenlenen programla 62. Kütüphane Haftası, "İyileştiren Kütüphane" teması çerçevesinde coşkuyla kutlandı. Etkinliğe Karayazı Kaymakamı Onur Titiz, ilçe protokolü, Kütüphane Müdürü İbrahim Avcı ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, Karayazı İlçe Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.
Kütüphane müdürünün değerlendirmesi
İbrahim Avcı konuşmasında kütüphanelerin bireylerin gelişimindeki rolüne dikkat çekti. Avcı, kitap okuma alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren kazandırılması gerektiğini vurgulayarak yıl içinde yürütülen faaliyetlere dair bilgi verdi ve kütüphaneyi her yaştan vatandaş için bir yaşam alanı olarak tanımladı.
Ödül töreni ve Kaymakamın vurguları
Program kapsamında yıl içerisinde en çok kitap okuyan okuyucular ödüllendirildi. Kaymakam Onur Titiz, başarılı okuyuculara hediyelerini takdim ederek öğrencileri tebrik etti. Titiz, konuşmasında okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasının önemine işaret ederek bu alışkanlığın bireylerin düşünce dünyasını geliştirdiğini belirtti.
Öğrencilerle buluşma ve kapanış
Etkinliğin devamında Kaymakam Titiz öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti ve onlarla yakından ilgilendi. Program samimi bir atmosferde gerçekleşti; yapılan ikramların ardından sona ererken katılımcılar düzenlenen etkinlikten memnuniyetini dile getirdi. Karayazı İlçe Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen bu program, yerel düzeyde okuma kültürünü teşvik etme amacına hizmet etti.
KARAYAZI’DA “İYİLEŞTİREN KÜTÜPHANE” TEMASIYLA 62. KÜTÜPHANE HAFTASI, DÜZENLENEN ANLAMLI PROGRAMLA KUTLANDI.