DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.846.870,91 -0,02%

Karaman Sudurağı'nda mısır tarlasında 15 metre çapında obruk oluştu

Karaman Sudurağı beldesinde mısır tarlasında 15 metre çapında, 5 metre derinliğinde obruk oluştu; AFAD inceleme yaptı, Ziraat Odası su çekilmesini işaret etti.

Yayın Tarihi: 26.08.2025 11:27
Güncelleme Tarihi: 26.08.2025 11:35

Karaman Sudurağı'nda mısır tarlasında 15 metre çapında obruk oluştu

Karaman Sudurağı'nda mısır tarlasında obruk oluştu

Karaman merkezine bağlı Sudurağı beldesinde, belde sınırları içindeki bir mısır tarlasında 15 metre çapında ve yaklaşık 5 metre derinliğinde bir obruk meydana geldi. Obruk, tarlada sulama borularının toplandığı sırada fark edildi ve durumu görenler yetkililere bildirdi.

Olayın seyri

İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri obruk çevresinde inceleme yaptı. Ekiplerin ilk değerlendirmesi ve saha çalışmaları, olayın yerel tarım alanları üzerindeki olası etkilerini ve güvenlik risklerini tespit etmeye yönelik olarak sürdürüldü.

İnceleme ve yetkili açıklamaları

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada yer altı sularının çekilmesinin obruk oluşumlarını tetiklediğini belirtti. Bayram, "Konya'nın Karapınar ilçesinde ciddi manada obruk oluşmuştu ama son yıllarda Karaman'da da obruk oluşmaya başladı. Burası Karaman tarımı için önemli bir bölge." ifadelerini kullandı.

Tarımda etkiler ve değerlendirme

Olay, bölgedeki tarımsal üretim açısından dikkat çekici bir risk işareti oluşturuyor. Obrukların oluşması, sulama altyapısı ve verimli tarım arazileri üzerinde doğrudan olumsuz etki doğurabiliyor; dolayısıyla saha incelemelerinin sonuçları, alınacak önlemler ve yerel su yönetimi uygulamaları açısından belirleyici olacak. Yetkililerin saha raporları ve takip çalışmaları, hem tarımsal üretimin korunması hem de benzer olayların önlenmesi için önem taşıyor.

Karaman'ın merkeze bağlı Sudurağı beldesinde 15 metre çapında, derinliği 5 metreyi bulan obruk...

Karaman'ın merkeze bağlı Sudurağı beldesinde 15 metre çapında, derinliği 5 metreyi bulan obruk meydana geldi.

Karaman'ın merkeze bağlı Sudurağı beldesinde 15 metre çapında, derinliği 5 metreyi bulan obruk...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı