Karaman’da 49 bin 103 öğrenci karne sevinci: Vali Hayrettin Çiçek Yenişehir Anaokulu'nda
Tören ve katılımcılar
Karaman genelinde 49 bin 103 öğrenci karne sevinci yaşadı. Karne dağıtım programı kapsamında düzenlenen törende Yenişehir Anaokulu ev sahipliği yaptı; törene Karaman Valisi Hayrettin Çiçek katıldı.
Okul ve öğrenciler
3-6 yaş aralığında eğitim gören 120 öğrenci ve 6 sınıftan oluşan okulda gerçekleştirilen programda Vali Çiçek, öğrencilere karnelerini vererek başarı diledi. Öğrencilerle sohbet eden Vali, gelecekte ne olmak istediklerini sordu ve çocuklar hayallerini paylaştı. Karnelerini ve hediyelerini alan çocuklar mutluluklarını dile getirdi.
Vali Çiçek'in açıklamaları
Vali Hayrettin Çiçek programın ardından gazetecilere şu değerlendirmeyi yaptı: "Karaman’da göreve başlayalı 3 gün oldu. İlk karne törenimiz gerçekleşti. Minik yavrularımızın karne heyecanına şahitlik ettik. Bu yılın başında açılan Yenişehir Anaokulunun gayet güzel olduğunu gördük. Başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza teşekkür ediyorum. Kazasız belasız, huzurlu bir yarıyılı geride bıraktık. İnşallah ikinci yarıyılın da huzur ve sağlık içinde geçmesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Tüm karne alan evlatlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum."
Değerlendirme
Vali Çiçek'in göreve başladıktan kısa süre sonra katıldığı bu ilk karne töreni, yerel yönetimin eğitime verdiği önemi gösteriyor. Tören, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile sonlandırıldı.
KARAMAN’DA 49 BİN 103 ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞARKEN, YENİŞEHİR ANAOKULUNDA DÜZENLENEN KARNE DAĞITIM TÖRENİNE VALİ HAYRETTİN ÇİÇEK'TE KATILDI.