Karakas'ta ABD tatbikatı: İki MV-22 Osprey büyükelçilik otoparkına indi

Karakas'ta düzenlenen ABD tatbikatında iki MV-22 Osprey, ABD Büyükelçiliği otoparkına indi ve personel tahliyesi yaptı; SOUTHCOM Komutanı General Francis L. Donovan da inceleme için geldi.

Yayın Tarihi: 23.05.2026 22:33
Güncelleme Tarihi: 23.05.2026 23:05

Karakas'ta ABD tatbikatı: İki MV-22 Osprey büyükelçilik otoparkına indi

Karakas'ta ABD tatbikatı: İki MV-22 Osprey büyükelçilik otoparkına indi

ABD Deniz Piyadeleri'ne ait hava araçları başkentte operasyon gösterisi yaptı

ABD ordusunun Karakas'ta düzenlediği askeri tatbikat kapsamında, bölgedeki alçak uçuş faaliyetlerinin ardından iki adet "MV-22 Osprey" tipi hava aracı, ABD’nin Karakas Büyükelçiliği’nin otoparkına iniş yaptı.

Yerel kaynaklar, MV-22'lerin iniş sonrasında taşıdığı askeri personeli tahliye ettiğini bildirdi. MV-22 Osprey'ler, hem helikopter hem sabit kanatlı uçak özelliklerini taşıyan bir sınıfa ait olması nedeniyle tatbikatta hızlı müdahale ve personel taşımaya yönelik operasyonlarda kullanıldı.

ABD Büyükelçiliği'nin tatbikata ilişkin açıklamasında, "Ordunun hızlı müdahale kabiliyetinin sağlanması, hem Venezuela’da hem de dünyanın diğer bölgelerinde görev hazırlığının önemli bir parçasıdır" ifadelerine yer verildi.

SOUTHCOM'dan yapılan açıklamada, SOUTHCOM Komutanı General Francis L. Donovan'ın tatbikatı yerinde incelemek üzere Karakas'a geldiği ve beraberindeki personelin tatbikatta kullanılan hava araçları ile başkente ulaştırıldığı belirtildi. Açıklamada, General Donovan'ın Venezuelalı yetkililer ile görüşmemek üzere ziyaret gerçekleştirdiği ifade edildi.

Başkentte bazı kişiler tatbikatı izlemek için büyükelçilik çevresinde toplandı; bazı gruplar ise "Yankee tatbikatına hayır" yazılı Venezuela bayrağı açarak protesto düzenledi.

Venezuela hükümeti, tatbikatın daha önce duyurulduğunu ve uygulamanın "tıbbi acil durumlar veya büyük çaplı felaket senaryolarına hazırlık" amacı taşıdığını bildirmişti.

Bu tatbikat, ABD'nin Karakas Büyükelçiliği'ni yeniden açmasından yaklaşık iki ay sonra gerçekleşti.

KARAKAS (İHA) - ABD ORDUSUNUN VENEZUELA’NIN BAŞKENTİ KARAKAS’TA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ASKERİ TATBİKAT...

KARAKAS (İHA) - ABD ORDUSUNUN VENEZUELA’NIN BAŞKENTİ KARAKAS’TA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ASKERİ TATBİKAT KAPSAMINDA İKİ ADET "MV-22 OSPREY" TİPİ ASKERİ UÇAK, ABD’NİN KARAKAS BÜYÜKELÇİLİĞİ’NİN OTOPARKINA İNİŞ YAPTI.

KARAKAS (İHA) - ABD ORDUSUNUN VENEZUELA’NIN BAŞKENTİ KARAKAS’TA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ASKERİ TATBİKAT...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.