Karaelmas Sosyal Bilimler Dergisi 2025 Aralık sayısı okuyucuyla buluştu
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) tarafından yayımlanan Karaelmas Sosyal Bilimler Dergisinin 2025 yılı Aralık sayısı yayımlandı. 2023 yılında yayın hayatına başlayan dergi, yılda iki sayı çıkarak sosyal bilimler literatürüne güncel ve bilimsel katkılar sağlamayı sürdürüyor.
Endeksleme ve kapsam
Dergi; Index Copernicus, ERIH PLUS, Europub, Scientific Indexing Services, International Institute of Organized Research (I2OR), Asos Index ve academindex kapsamında indekslenmektedir. Bu endekslemeler, derginin ulusal ve uluslararası görünürlüğünü artırma hedefiyle uyumlu olarak yürütülen yayın politikasını desteklemektedir.
Yayın süreci ve editöryal titizlik
Derginin baş editörü Prof. Dr. Yücel Namal, her bir makalenin değerlendirme aşamasında büyük bir titizlikle ele alındığını belirtti. Prof. Dr. Namal, 2025 Aralık sayısının hazırlanmasında Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden araştırmacı ve akademisyenlerin katkı sağladığını; ayrıca farklı üniversitelerden öğretim üyelerinin hakem olarak görev aldığını vurguladı.
Teşekkür ve katkılar
Prof. Dr. Namal, derginin yeni sayısını yayımlamaktan duydukları gurur ve memnuniyeti ifade ederek, yayımlanma sürecine katkı verenlere teşekkür etti. Başlıca teşekkür edilen isim ve birimler arasında Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, yazarl ar, hakemler, danışma kurulu, dil redaksiyon kurulu, yayın kurulu, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı ile yayınevi yer aldı.
Karaelmas Sosyal Bilimler Dergisi, sosyal, kültürel, tarihi ve sanatsal alanlarda Türkiye ve dünya literatürüne katkı sağlamayı amaçlayarak yayın faaliyetlerini sürdürecektir.
ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ (BEUN) TARAFINDAN YAYIMLANAN "KARAELMAS SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ"NİN 2025 YILI ARALIK SAYISI OKUYUCUYLA BULUŞTU.