Karadeniz Ereğli'de yamaçta toprak kayması, bölge için tedbir çağrısı

Zonguldak Ereğli'de Yalı Caddesi girişindeki toprak kayması paniğe yol açtı; can kaybı veya yaralanma yok, ekipler bölgeyi güvenlik çemberine aldı.

Yayın Tarihi: 29.07.2026 11:08
Güncelleme Tarihi: 29.07.2026 11:16

Karadeniz Ereğli'de yamaçta toprak kayması, bölge için tedbir çağrısı

Ereğli'de yalı caddesi girişinde heyelan

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Yalı Caddesi girişinde meydana gelen toprak kayması çevrede paniğe yol açtı. Olayda yaralanan veya can kaybı olmadığı bildirildi; çevredeki vatandaşlar tedbir amaçlı bölgeden uzaklaştı.

olay yerine müdahale ve güvenlik önlemleri:

İhbar üzerine polis ve ilgili kurum ekipleri sevk edildi. Ekipler, olay yerinde güvenlik önlemleri alarak inceleme başlattı ve bölgeyi vatandaşların erişimine kapattı. İlk gözlemler, hızlı müdahalenin daha fazla zarar oluşmasını önlediğini gösteriyor.

nedenleri ve yapılacak teknik inceleme:

Heyelanın meydana geldiği alanın hemen altında bir inşaat sahası bulunuyor ve zeminde su birikintileri dikkati çekti. Yetkililer, heyelanın kesin nedeninin yapılacak jeoteknik ve zemin incelemelerinin ardından netlik kazanacağını bildirdi.

Yetkililer, vatandaşları güvenlik amacıyla riskli bölgelere yaklaşmamaları konusunda uyardı ve incelemeler tamamlanana kadar alternatif önlemler ile yol güvenliğinin sağlanacağını belirtti.

ÇEVREDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

ÇEVREDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.