Karacasu’da Ata tohumlarından yetiştirilen fideler dağıtıldı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ata Tohumlarının korunması ve üretiminin devamlılığına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Belediyenin fidanlıklarında tamamen Ata Tohumlarından yetiştirilen fideler, kent genelinde olduğu gibi Karacasu’da da vatandaşlarla buluşturuldu.
Dağıtım ve amaç
Belediye yetkilileri, uygulamanın hem Ata Tohumlarının sürdürülebilirliğini sağlamayı hem de vatandaşlara kendi bahçelerinde doğal sebze yetiştirme imkânı sunmayı amaçladığını belirtti. Bu kapsamda binlerce kışlık fide Karacasu’da dağıtıldı.
Dağıtılan fideler arasında marul, lahana, karnabahar ve brokoli bulunuyor. Fideleri alan vatandaşlar, taze ve güvenilir gıdaya ulaşmanın memnuniyetini dile getirerek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.
Yetkililerin açıklaması
Özlem Çerçioğlu, çalışmaların süreceğini vurguladı: "Fidanlıklarımızda Ata Tohumlarından ürettiğimiz fideleri vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Böylece hem üretimi destekliyoruz hem de Ata Tohumlarının gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyoruz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz".
KARACASU’DA ATA TOHUMLARI VATANDAŞLARLA BULUŞTURULDU