Karacasu’da Ata tohumlarından üretilen binlerce kışlık fide vatandaşlarla buluştu

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Karacasu’da Ata tohumlarından üretilen binlerce kışlık fideleri dağıtarak sürdürülebilir üretim ve doğal sebze yetiştirme imkanı sağladı.

Yayın Tarihi: 10.11.2025 17:03
Güncelleme Tarihi: 10.11.2025 17:03

Karacasu’da Ata tohumlarından üretilen binlerce kışlık fide vatandaşlarla buluştu

Karacasu’da Ata tohumlarından yetiştirilen fideler dağıtıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ata Tohumlarının korunması ve üretiminin devamlılığına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Belediyenin fidanlıklarında tamamen Ata Tohumlarından yetiştirilen fideler, kent genelinde olduğu gibi Karacasu’da da vatandaşlarla buluşturuldu.

Dağıtım ve amaç

Belediye yetkilileri, uygulamanın hem Ata Tohumlarının sürdürülebilirliğini sağlamayı hem de vatandaşlara kendi bahçelerinde doğal sebze yetiştirme imkânı sunmayı amaçladığını belirtti. Bu kapsamda binlerce kışlık fide Karacasu’da dağıtıldı.

Dağıtılan fideler arasında marul, lahana, karnabahar ve brokoli bulunuyor. Fideleri alan vatandaşlar, taze ve güvenilir gıdaya ulaşmanın memnuniyetini dile getirerek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.

Yetkililerin açıklaması

Özlem Çerçioğlu, çalışmaların süreceğini vurguladı: "Fidanlıklarımızda Ata Tohumlarından ürettiğimiz fideleri vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Böylece hem üretimi destekliyoruz hem de Ata Tohumlarının gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyoruz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz".

KARACASU’DA ATA TOHUMLARI VATANDAŞLARLA BULUŞTURULDU

KARACASU’DA ATA TOHUMLARI VATANDAŞLARLA BULUŞTURULDU

KARACASU’DA ATA TOHUMLARI VATANDAŞLARLA BULUŞTURULDU

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.