Karacabey'de parklara güvenlik altyapısı güçlendiriliyor
Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı'nın seçim dönemi vaatlerinden biri olan park güvenliği projesi etap etap hayata geçiriliyor. Belediye Bilgi İşlem Birimi koordinasyonunda yürütülen çalışmada, ilçe genelinde 9 park kurulum planına alınırken; ilk etapta üç parkta güvenlik kamerası sistemi aktif hale getirildi.
kurulum planı ve aktif parklar:
Projeye dahil edilen parklar arasında Esentepe Atatürk Parkı, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Akasya Parkı, Zeki Müren Parkı, Evren Esen Parkı, Çamlık Fatih Sultan Mehmet Parkı, Saadet Mahallesi Parkı, Faruk Çakır Parkı ve Mevlüt Bektaş Parkı yer alıyor. Bu parklarda altyapı ve montaj çalışmaları planlanan takvim doğrultusunda etap etap gerçekleştirilecek.
Çalışmalar kapsamında Atatürk Kültür Parkı, Adnan Menderes Parkı ve Servet Somuncuoğlu Parkında kurulum tamamlanıp sistemler devreye alındı. Bu bölgelerde 7 gün 24 saat izleme sağlanarak vatandaşların daha güvenli bir ortamda vakit geçirmesi amaçlanıyor.
amaç, beklenti ve ilerleyen adımlar:
Projeyle parklarda yaşanabilecek olumsuz olayların önlenmesi, kamu düzeninin korunması ve çocukların aileleriyle birlikte güven içinde zaman geçirebildiği yaşam alanları oluşturulması hedefleniyor. Kurulan kameraların muhtemel adli olayların aydınlatılmasına katkı sağlayarak caydırıcılığı artırması bekleniyor.
Karaca Park'ta süren yenileme çalışmaları tamamlandığında, yenilenen park da güvenlik kamerası sistemiyle projeye dahil edilecek ve modern altyapıyla hizmete açılacak.
Belediye yetkilileri, teknolojiyi belediyecilik hizmetlerinin merkezine yerleştirerek kent genelinde güvenliği artıracak yatırımların süreceğini belirtiyor. Başkan Fatih Karabatı da göreve geldikleri günden bu yana daha güvenli ve yaşanabilir bir Karacabey hedefiyle çalıştıklarını, parklara güvenlik kamerası kurulumunu etap etap hayata geçirdiklerini ve planlanan diğer parklarda da en kısa sürede çalışmaların tamamlanacağını ifade etti.
Uygulamanın ilerleyen safhalarında altyapı, montaj ve devreye alma işleri belediyenin planlamasına göre devam edecek; vatandaş odaklı hizmet anlayışı kapsamında güvenlik, teknoloji ve akıllı şehir uygulamalarına yönelik yatırımlar sürdürülecek.
KARACABEY BELEDİYE BAŞKANI FATİH KARABATI’NIN SEÇİM DÖNEMİNDE VERDİĞİ VAATLERDEN BİRİ OLAN PARKLARA GÜVENLİK KAMERASI KURULUMU PROJESİ ETAP ETAP HAYATA GEÇİYOR. BELEDİYE BİLGİ İŞLEM BİRİMİ TARAFINDAN İLÇE GENELİNDE BAŞLATILAN ÇALIŞMA KAPSAMINDA 9 PARK KURULUM PLANINA ALINIRKEN; ATATÜRK KÜLTÜR PARKI, ADNAN MENDERES PARKI VE SERVET SOMUNCUOĞLU PARKI'NDA KAMERA SİSTEMLERİ AKTİF OLARAK HİZMET VERMEYE BAŞLADI. YENİLEME ÇALIŞMALARI SÜREN KARACA PARK DA ÇALIŞMALARIN TAMAMLANMASININ ARDINDAN PROJEYE DAHİL EDİLECEK