Karabük Üniversitesi, Tayland'da Baklava Tanıtımı Yaptı
Karabük Üniversitesi (KBÜ) akademisyenleri, Tayland'daki Mahasarakham Üniversitesi’nde Türk mutfağının önemli tatlarından biri olan baklavayı tanıtarak büyük bir etkinliğe imza attı. Bu tanıtım, 2023 yılında öğrencilere Türk mutfağını daha yakından tanıtmak amacıyla imzalanan akademik işbirliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirildi.
Türk Mutfağı Dersi Müfredata Eklendi
KBÜ'den gelen açıklamaya göre, protokol kapsamında, Mahasarakham Üniversitesi’nde “Türk Mutfağı” dersi müfredata eklendi. Bu bağlamda, KBÜ’yü temsilen giden Dr. Öğretim Üyesi Özkan Süzer ve Dr. Öğretim Üyesi Umut Kadir Oğuz, baklava yapımına yönelik bir atölye çalışması gerçekleştirdi.
Atölyede Alternatif Diyabetik Baklava Denemeleri
Etkinlikte katılımcılara alternatif diyabetik baklava denemeleri yapılarak, tatma fırsatları sunuldu. Ayrıca, Türk mutfağının zengin lezzetlerinin tanıtıldığı etkinlikte, Türk kahvesi ikramı da yapıldı. İki üniversite arasında akademik işbirliklerini güçlendirmeye yönelik önemli toplantılar düzenlendi ve gelecekte gastronomi alanında yeni projelerin hayata geçirilmesi yönünde kararlar alındı.
Rektör Kırışık: “Büyük Bir Sorumluluk Taşıyoruz”
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türk mutfağını global bir marka haline getirmek için önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, "Bu misyonu gerçekleştirmek için akademik işbirliklerimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Mahasarakham Üniversitesi ile imzaladığımız protokol, bu hedef için önemli bir adımdır" dedi.
Baklavanın Uluslararası Arenada Tanıtımı
Dr. Öğretim Üyesi Süzer, Türk mutfağını ve kültürünü tanıtma konusunda çok duyarlı olduklarını belirtirken, "Gaziantep'te bir baklava firmasıyla işbirliği yaparak bu etkinliği gerçekleştirdik. Katılımcılardan olumlu geri dönüşler aldık, bu tür etkinlikler, Türk mutfağını uluslararası arenada tanıtmak adına önemli adımlardır," şeklinde konuştu.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) akademisyenleri, Tayland'daki üniversitede Türk mutfağının önemli tatlarından baklavanın tanıtımını yaptı. KBÜ'yü temsilen Mahasarakham Üniversitesine giden Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Özkan Süzer (sağ 2), baklava yapımı üzerine atölye (workshop) gerçekleştirdi.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) akademisyenleri, Tayland'daki üniversitede Türk mutfağının önemli tatlarından baklavanın tanıtımını yaptı. KBÜ'yü temsilen Mahasarakham Üniversitesine giden Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Özkan Süzer (sağ 2), baklava yapımı üzerine atölye (workshop) gerçekleştirdi.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) akademisyenleri, Tayland'daki üniversitede Türk mutfağının önemli tatlarından baklavanın tanıtımını yaptı. KBÜ'yü temsilen Mahasarakham Üniversitesine giden Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Özkan Süzer (sağ 2), baklava yapımı üzerine atölye (workshop) gerçekleştirdi.