DOLAR
42,62 -0,14%
EURO
50,06 0,05%
ALTIN
5.870,55 -0,32%
BITCOIN
3.943.535,64 -1,07%

Karabük’ün yüksek kesimleri beyaza büründü: Keltepe ve Sarıçiçek'te kar örtüsü

Karabük’te gece başlayan yağış yüksek kesimlerde kara dönüştü; Keltepe Kayak Merkezi ve Sarıçiçek Yaylası, 5 cm'e varan örtüyle kaplandı.

Yayın Tarihi: 11.12.2025 10:55
Güncelleme Tarihi: 11.12.2025 11:03

Karabük’ün yüksek kesimleri beyaza büründü: Keltepe ve Sarıçiçek'te kar örtüsü

Karabük’ün yüksek kesimleri beyaza büründü

Karabük’te gece saatlerinden itibaren başlayan yağış, yüksek kesimlerde kara dönüştü. Sabah saatlerinde etkisini artıran yağış sonucu bölgedeki yüksek rakımlı alanlar beyaz örtüyle kaplandı.

Öne çıkan noktalar ve yerel görüntüler

Kar örtüsünün dikkat çektiği alanlar arasında 2 bin rakımlı Keltepe Kayak Merkezi ile Safranbolu ilçesindeki bin 700 rakımlı Sarıçiçek Yaylası ve Ömür Ahmet Kıran mevkisi bulunuyor. Bölgede ölçülen kar kalınlığı yer yer 5 santimetreye ulaştı.

Yerel halktan bazı kişiler yüksek kesimlere çıkarak beyaz örtüyle kaplanmış manzarayı izledi ve fotoğraf çekti. Kar yağışının yerel yaşam ve ulaşım üzerinde kısa süreli etkileri gözlemlenebiliyor.

Hava koşulları ve kar örtüsünün durumu, yetkililerce yapılacak güncellemelerle takip ediliyor; bölgede ulaşım ve güvenlik açısından gelişmeler yerel kaynaklardan bildirilecek.

KARABÜK’TE ŞEHİR MERKEZİNDE YAĞMUR ETKİLİ OLURKEN, YÜKSEK KESİMLERDE KAR YAĞIŞIYLA DOĞA BEYAZ...

KARABÜK’TE ŞEHİR MERKEZİNDE YAĞMUR ETKİLİ OLURKEN, YÜKSEK KESİMLERDE KAR YAĞIŞIYLA DOĞA BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLANDI.

KARABÜK’TE ŞEHİR MERKEZİNDE YAĞMUR ETKİLİ OLURKEN, YÜKSEK KESİMLERDE KAR YAĞIŞIYLA DOĞA BEYAZ...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.