Karabük'te yeni hafızlar için tören: 150 öğrenci icazet aldı

Karabük'te Yenimahalle Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törende 64 erkek, 86 kız olmak üzere 150 öğrenci hafızlık icazeti aldı.

Yayın Tarihi: 31.10.2026 15:12
Güncelleme Tarihi: 31.10.2026 15:12

Karabük'te yeni hafızlar için tören: 150 öğrenci icazet aldı

Karabük'te yeni hafızlar için tören

Karabük İl Müftülüğü tarafından Yenimahalle Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi, 64 erkek ve 86 kız olmak üzere toplam 150 öğrencinin icazet belgelerini aldığı bir programla gerçekleşti.

Törenin ayrıntıları:

Programa Karabük Valisi Oktay Çağatay, Karabük Milletvekili Cem Şahin, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan organizasyonda öğrencilere protokol üyeleri eşlik etti ve tören düzeniyle ilerledi.

Konuşmalar, tilavet ve icazet belgelerinin takdimi:

Vali Oktay Çağatay hafız yetiştirmenin önemine değinerek, 'Hafızlarımızın yetişmesi geleceğimiz için atılan en önemli tohumdur. Hafızlık sadece Kuran-ı Kerimi ezberlemek değil, onun yüce ahlakını hayatımıza taşımak ve rehberliğini davranışlarımızla göstermektir' ifadelerini kullandı.

Milletvekili Cem Şahin ise hafızları Kur'an muhafızı olarak nitelendirip, 'Kur’anı Kerimi zihinlerinizde muhafaza ediyorsunuz. Hafızlarını, belleğinizi, ruhunuzu Kur’anı Kerim ile taçlandırdınız' diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin katılımcılara Kur'an'la buluşma ve Kur'an ahlakıyla yaşamaya çağırdı; toplumda ahlaki zayıflığa dikkat çekerek Hazreti Aişe validemizin anlayışı üzerinden ahlakın önemini vurguladı.

Programda Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, Başmüezzin Kayyımı Şükrü Asıleren ve Müezzin Kayyımı Selman Kızman tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Duaların ardından hafızlıklarını tamamlayan öğrencilere icazet belgeleri takdim edildi ve tören ikramla sona erdi.

Etkinlikte ayrıca kız hafızların giydiği cübbelerdeki Türk bayrağı ile Filistin bayrağı motifleri dikkat çekti; kalp figürü içinde işlenen bu bayraklar aracılığıyla Filistin halkına destek ve dayanışma mesajı iletildi.

Karabük'te 150 öğrenci hafızlık icazeti aldı

Karabük'te 150 öğrenci hafızlık icazeti aldı

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.