Karabük'te Yangınla İlgili Son Gelişmeler
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Ovacık ilçesinde devam eden orman yangını hakkında açıklamalarda bulundu. Yangın, yaklaşık 54 saatlik bir mücadelenin ardından kontrol altına alındı.
Yangın Alanı ve İlgili Çalışmalar
Vali Yavuz, yaptığı açıklamada, “İlk belirlemelere göre yaklaşık 80 hektarlık bir alanda yangının etkili olduğunu belirtebiliriz.” ifadesini kullandı. Yangın bölgesinde değerlendirmeler yapan Yavuz, söndürme ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.
Orman teşkilatının fedakar çalışmalarını takdir eden Yavuz, “Gerçekten zorlu koşullarda gece gündüz demeden çalışan tüm ekiplere teşekkür ediyorum.” dedi.
Adli ve İdari Soruşturmalar
Yangının sebebine ilişkin adli ve idari soruşturmaların sürdüğünü aktaran Yavuz, “Bu yangını çıkaranları en kısa sürede bulup adalete teslim edeceğiz.” açıklamasında bulundu.
Karabük Valiliği'nin 15 Haziran'dan itibaren ormanlara giriş yasağı getirdiğini hatırlatan Yavuz, yerel halktan bu yasaklara uymalarını istedi. Orman kullanımında dikkatli olunmasının önemine vurgu yaptı.
Milletvekili Cem Şahin'den Uyarı
Karabük Milletvekili Cem Şahin de olayla ilgili olarak yangının kontrol altına alındığını söyledi. Şahin, “Yangınla mücadelede, yangın çıkmasına neden olabilecek davranışlardan kaçınmalıyız.” şeklinde konuştu.
Bölgede yangın söndürme çalışmaları devam ederken, Valilik ve yerel yönetimler vatandaşları bu konuda da dikkatli olmaya çağırıyor.