Karabük Ormanlarında Karaca Görüntüleri: Kampseverin Fotoğrafı ve Eskipazar Kayıtları

Karabük ormanlarında kampsever Alper Eren Belder'in fotoğraf makinesiyle çektiği karaca görüntüleri ve Eskipazar'da cep telefonuyla kaydedilen karacalar, bölgenin zengin ekosistemini gösterdi.

Yayın Tarihi: 07.04.2026 10:53
Güncelleme Tarihi: 07.04.2026 10:59

Karabük Ormanlarında Karaca Görüntüleri: Kampseverin Fotoğrafı ve Eskipazar Kayıtları

Karabük ormanlarında karaca görüntülendi

Karabük’te ormanlık alanda kaydedilen karaca görüntüleri, bölgedeki yaban hayatı çeşitliliğine dair somut bir iz sundu. Alper Eren Belder isimli kampsever, Karabük merkez sınırları içinde gezinirken uzakta bir karaca fark etti ve anı fotoğrafladı.

Çekim anı ve teknik detaylar

Belder, yanındaki fotoğraf makinesini tripot yardımıyla sabitleyerek karacayı saniye saniye görüntüledi. Karacanın orman içinde sakin adımlarla ilerlediği anlar, hem fotoğraf makinesiyle hem de cep telefonu kamerasıyla kayda geçti.

Bölgenin ekolojik önemi

Bu tür gözlemler, Karabük ormanlarının yaban hayatı çeşitliliği açısından önemini ortaya koyuyor. Gözlemler, habitatın türlerin günlük davranışlarını sürdürebilecek koşullar sağladığını ve bölgedeki doğal yaşam varlığının fotoğraf ve video kayıtlarıyla belgelenmesinin önemini vurguluyor.

Eskipazar'daki cep telefonu kayıtları

Öte yandan Eskipazar ilçesinde boş bir arazide bir grup karaca vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Karacalar kısa süre sonra uzaklaşarak gözden kayboldu; kayıtlar, yerel halkın doğayı gözlemleme alışkanlıklarını ve canlıların insan gözlemine tepkilerini yansıtıyor.

Bu kayıtlar, Karabük ormanlarının zengin ekosistemine dair doğrudan görsel kanıt sunarken, doğal yaşamın korunması ve belgelenmesinin yerel farkındalık açısından taşıdığı değeri de gösteriyor.

KARABÜK’TE KARACALAR HEM FOTOKAPAN HEM DE CEP TELEFONU KAMERALARIYLA GÖRÜNTÜLENDİ.

KARABÜK’TE KARACALAR HEM FOTOKAPAN HEM DE CEP TELEFONU KAMERALARIYLA GÖRÜNTÜLENDİ.

KARABÜK’TE KARACALAR HEM FOTOKAPAN HEM DE CEP TELEFONU KAMERALARIYLA GÖRÜNTÜLENDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.