Karabet geçidi mevsimin ilk karıyla beyaza büründü
Van ile Bahçesaray ilçesini birbirine bağlayan ve yüksek rakımıyla bilinen 3 bin rakımlı Karabet Geçidi, mevsimin ilk karıyla kısa sürede beyaz örtüyle kaplandı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte yağmur, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı ve bölgede kartpostallık görüntüler oluştu.
Yüksek rakımda kar yağışı ve görüntüler:
Geçidin özellikle yüksek kesimlerinde etkili olan yağış, yol boyunca kar birikintileri oluşturdu. Manzara, bölge halkı ve fotoğrafçılar için ilgi çekici görüntüler sunarken, aynı zamanda ulaşım açısından riskleri de beraberinde getirdi. Kar yağışı, kısa sürede yol yüzeyinde buzlanma ve görüş mesafesinde azalmaya neden oldu.
Karayolları çalışmaları ve sürücü uyarıları:
Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü ekipleri, yağışın başlamasıyla birlikte yolda ulaşımın aksamaması için hızla karla mücadele, küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Yetkililer, bölgeden geçecek sürücüleri kış lastiği ve zincir bulundurmaları, hava ve yol şartlarına göre kontrollü seyahat etmeleri konusunda uyardı.
Ekiplerin yolu ulaşıma açık tutmak için yürüttüğü çalışmalar devam ediyor; sürücülerden ise mecbur kalmadıkça yüksek kesimlere çıkmamaları ve yetkililerin yönlendirmelerine uymaları istendi. Bölgede oluşan beyaz örtü, hem ulaşım tedbirlerini hem de doğal güzelliği aynı anda gözler önüne serdi.
KAR YAĞIŞININ ARDINDAN BÖLGEDE ÇALIŞMA BAŞLATAN KARAYOLLARI EKİPLERİ, YOLDA ULAŞIMIN AKSAMAMASI İÇİN KAR TEMİZLEME ÇALIŞMASI YÜRÜTTÜ.