Karaali’de yol kenarları temizlendi: görüş mesafesi ve çevre düzeni artırıldı

Yunusemre Belediyesi, Karaali Mahallesi'nde ot biçme çalışmasıyla yol kenarlarını temizleyerek görüş mesafesini artırdı ve çevre düzenini sağladı.

Yayın Tarihi: 24.06.2026 13:23
Güncelleme Tarihi: 24.06.2026 13:27

Karaali’de yol kenarları temizlendi: görüş mesafesi ve çevre düzeni artırıldı

Karaali’de yol kenarları temizlendi: görüş mesafesi ve çevre düzeni artırıldı

Yunusemre Belediyesi ekipleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü koordinasyonunda Karaali Mahallesi’nde yürüttükleri ot biçme çalışmasıyla yol kenarlarındaki bakımı tamamladı. Çalışma, hem ulaşım güvenliğini desteklemeyi hem de mahalledeki estetik görünümü güçlendirmeyi amaçladı.

çalışmanın kapsamı ve etkileri

Ekipler, yol kenarlarında uzayan otları temizleyerek sürücülerin görüş mesafesini artırdı ve çevrenin daha düzenli görünmesini sağladı. Yapılan düzenlemeler vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıracak uygulamaları da içerdi. Parklarda yapılan rutin bakım faaliyetleriyle eş zamanlı yürütülen çalışmayla ulaşım güvenliğinin artırılması ve görüntü kirliliğinin önlenmesi hedeflendi.

belediye açıklaması

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban konuya ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yaptı: "Vatandaşlarımızın daha temiz, sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarını önemsiyoruz. Özellikle yaz aylarında hızla büyüyen otların temizlenmesi hem görüntü kirliliğinin önüne geçiyor hem de sürücülerimizin görüş açısını artırarak trafik güvenliğine katkı sağlıyor. Ekiplerimiz ilçemizin dört bir yanında büyük bir özveriyle çalışıyor. Yunusemre’nin tüm mahallelerinde çevre düzenleme ve bakım çalışmalarımızı planlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz."

Yunusemre Belediyesi, çevre düzenleme ve bakım çalışmalarını ilçe genelinde belirlenen program dahilinde sürdüreceğini duyurdu.

YUNUSEMRE BELEDİYESİ, KARAALİ MAHALLESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ OT BİÇME ÇALIŞMASIYLA HEM SÜRÜCÜLERİN...

YUNUSEMRE BELEDİYESİ, KARAALİ MAHALLESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ OT BİÇME ÇALIŞMASIYLA HEM SÜRÜCÜLERİN GÖRÜŞ MESAFESİNİ ARTIRDI HEM DE ÇEVREYİ DAHA TEMİZ VE DÜZENLİ HALE GETİRDİ. BELEDİYE BAŞKANI SEMİH BALABAN, ÇEVRE BAKIM ÇALIŞMALARININ İLÇE GENELİNDE PLANLI ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ.

YUNUSEMRE BELEDİYESİ, KARAALİ MAHALLESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ OT BİÇME ÇALIŞMASIYLA HEM SÜRÜCÜLERİN...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.