Kar Yağışı Araban Sarımsağı Üreticisini Umutlandırdı
Kar yağışının üretime olası etkileri
Gaziantep’in Araban ilçesinde üst üste etkili olan kar yağışları, AB tescilli Araban sarımsağı üreticilerinde verim ve rekolte artışı beklentisi yarattı. Bölgenin verimli topraklarında üretilen Araban sarımsağında bu yıl, yaklaşık 35 bin dönüm alanda ekim gerçekleştirildi.
Haberde yer alan bilgilere göre, Aralık ve Ocak aylarında aralıklarla yağan kar, üreticiler ve oda yetkililerinin önümüzdeki hasat dönemine ilişkin beklentilerini güçlendiriyor. Karın toprak nemini artırması ve bitki gelişimine katkı sağlayacağı umudu, üreticilerin yüzünü şimdiden güldürüyor.
Üretici ve oda yetkilisinin değerlendirmesi
Araban Ziraat Odası ve Sarımsak Üretici Birliği Başkanı Hasan Altun, sarımsak tarlalarında yaptığı incelemelere ilişkin şunları kaydetti: ‘’Bu yıl Araban Ovası’nda yaklaşık 35 bin dönüm alanda Araban sarımsağı ekildi. Aralık ve Ocak ayında aralıklarla yağan kar yağışıyla birlikte üreticilerimizle birlikte oda olarak bizim da hasat döneminde gerçekleşmesini beklediğimiz verimde yüksek rekolte ve kalite üstünlüğü yüzümüzü güldürmesini şimdiden tahmin ediyoruz. Allah’ın izniyle yoğun kar yağışlarının ardından da bahar mevsimlerinde de beklediğimiz yağmur yağışlarını gerçekleşmesi durumunda, oda ve üreticilerimiz olarak yüzümüz hep birlikte gülecek’’.
Oda ve üreticiler, kar yağışının ardından beklenen bahar yağışlarının da gerçekleşmesi halinde hem verim hem de kalite açısından olumlu sonuçlara ulaşılacağını vurguluyor.
KAR YAĞIŞI, SARIMSAKTA YÜKSEK REKOLTE BEKLENTİSİNİ ARTIRDI