Kar tatili sırasında Antalya Konyaaltı Sahili'nde iki öğrencinin deniz molası

Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok kentte eğitime ara verilirken Antalya'da 9°C, hissedilen 3°C ve 18°C deniz suyunda iki öğrenci denize girdi.

Yayın Tarihi: 13.01.2026 13:39
Güncelleme Tarihi: 13.01.2026 13:39

Kar tatili sırasında Antalya Konyaaltı Sahili'nde iki öğrencinin deniz molası

Kar tatili sırasında Antalya Konyaaltı Sahili'nde iki öğrencinin deniz molası

Soğuk hava dalgası Türkiye'yi etkilerken Antalya'da farklı görüntüler ortaya çıktı

2026'nın ilk ayında etkili olan şiddetli soğuk hava dalgası nedeniyle ülkenin büyük bölümünde eğitime ara verildi. Buna karşın Antalya'da gözlenen görüntüler kentin iklimsel farkını ortaya koydu.

Kentte ölçülen hava sıcaklığı 9°C iken, hissedilen sıcaklık 3°C olarak kaydedildi. Deniz suyu sıcaklığı 18°C olarak ölçüldü.

Sert rüzgar ve soğuğa rağmen dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne gelen vatandaşlar kıyıda yürüyüş yaptı, balık tuttu ve falezlerden denizi izleyerek temiz havanın tadını çıkardı.

Sahilde en çok dikkat çeken görüntü, okul çıkışı olan iki ilköğretim çağındaki öğrencinin davranışı oldu. Çantalarını kıyıya bırakan öğrenciler, tişörtleriyle falezlerin üzerinden Akdeniz'in serin sularına atladı ve dakikalarca yüzerek vakit geçirdi.

Türkiye'nin birçok kentinde kar tatili verilirken denize girecek kadar cesur davranan bu görüntüler, Antalya'da yaşamanın iklimsel farklılığını somutlaştırdı. Olay, soğuk hava uyarılarının sürdüğü saatlerde meydana geldi.

Türkiye kar tatilindeyken Antalya’da öğrenciler deniz keyfi yaptı

Türkiye kar tatilindeyken Antalya’da öğrenciler deniz keyfi yaptı

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.