Kapıkaya Kanyonu'nda kıyasıya mücadele:
Samsun'un Bafra ilçesinde gerçekleştirilen 7. Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen 21 kilometrelik ödüllü dağ koşusu, Kapıkaya Kanyonu'nun doğal güzellikleri arasında nefes kesen bir yarışa sahne oldu. Organizasyona 50 sporcu katıldı ve yarış yaklaşık 800 metre rakım seviyesinde yapıldı.
parkurun teknik yapısı ve kategoriler:
Parkur, dik yokuşlar, taşlı ve engebeli zemin ile doğanın sunduğu teknik engelleri içeriyordu; bu koşullar sporcuların hem fiziksel hem de mental dayanıklılıklarını test etti. Yarış dört yaş ve cinsiyet kategorisinde düzenlendi: kadınlar 18-35 yaş, kadınlar 35 yaş ve üzeri, erkekler 18-40 yaş ve erkekler 40 yaş ve üzeri.
dereceler ve özel ödüller:
Yarışın ardından yapılan ödül töreninde her kategoride dereceye giren sporculara madalya ve ödüller verildi. Kadınlar 18-35 kategorisinde birinciliği Yaren Yıldız, ikinciliği Yasemin Koskor ve üçüncülüğü Havva Muhçu elde etti. Kadınlar 35 yaş ve üzeri kategorisinde sıralama Tuğba Akın, Zehra Ersan ve Sümeyye Elibol şeklinde gerçekleşti.
Erkekler 18-40 kategorisinde ilk üçe girenler Muhittin Gürhan, Semihcan Kertil ve Ersin Ali Akyürek olurken, erkekler 40 yaş ve üzeri kategorisinde birinci Sabir Atmaca, ikinci Sinan Çoban ve üçüncü Onur Yazar olarak ilan edildi. Ayrıca organizasyonda 70 yaşındaki Şükrü Turgut 'En yaşlı erkek sporcu', 52 yaşındaki Canan Türker ise 'En yaşlı kadın sporcu' ödülüne layık görüldü.
Ödül töreninde yetkililer, Kapıkayafest'in her yıl büyüyerek doğa ve spor tutkunlarının önemli bir buluşma noktası haline geldiğini vurguladı. Yetkililer, sporcuların burada sadece performanslarını değil, doğa sporlarına yönelik tutkularını da sergilediklerine dikkat çekti ve organizasyonun bölgedeki doğa turizmi ile spor kültürüne katkısına işaret ettiler.
KAPIKAYA KANYONU'NUN DOĞAL GÜZELLİKLERİ ARASINDA DÜZENLENEN ORGANİZASYONA 50 SPORCU KATILDI.