Kapıdağ yarımadası'nda biriken çöpler kepçeyle toplanıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Erdek Kapıdağ Yarımadası'nda yol kenarları ve falezlerdeki evsel atıkları kepçe ve kamyonlarla topluyor.

Yayın Tarihi: 14.08.2026 16:55
Güncelleme Tarihi: 14.08.2026 16:55

Kapıdağ yarımadası'nda biriken çöpler kepçeyle toplanıyor

Kapıdağ yarımadası'nda biriken çöpler kepçeyle toplanıyor

Erdek'in doğal peyzajını tehdit eden birikmiş atıkların temizlenmesi için çalışma başlatıldı. Yarımadanın farklı noktalarında yol kenarları ve doğal alanlarda biriken çöpler, özellikle falezlerdeki yoğun birikim nedeniyle çevre kirliliğine yol açıyordu.

yapılan çalışma ve yöntemleri:

Çalışmayı yürüten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, alanda iş makineleri, kepçe ve kamyonlar kullanıyor. Ekipler yol kenarlarında ve doğal alanlarda rastlanan evsel atıkları, eski eşyaları ve farklı türdeki çöpleri kepçe ile toplayıp kamyonlara yüklüyor. Bazı atıkların falezlerden kıyı kesimlerine kadar ulaştığı tespit edildi ve bu alanlardaki temizlik öncelikli olarak ele alınıyor.

vatandaş talepleri ve hedefler:

Yürütülen çalışmalarla amaç, Kapıdağ Yarımadası'ndaki çevre kirliliğini gidermek ve doğal alanların temiz, düzenli görünümünü yeniden sağlamak olarak açıklandı. Bölgede yaşayanlar ve ziyaretçiler temizlik çalışmalarını olumlu karşılarken, denetimlerin artırılması ve çevreyi kirleten kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapılması yönünde talepte bulunuyor. Yetkililer, temizliğin sürdürülebilir olması için kontrol mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguluyor.

ERDEK KAPIDAĞ YARIMADASI’NDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ BAŞLATILDI

ERDEK KAPIDAĞ YARIMADASI’NDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ BAŞLATILDI

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.