Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kapadokya Rus tur acenteleriyle görüşmeye başladı: Akın akın turist bekleniyor!

Nevşehir Valiliği, Rus tur acentelerini Kapadokya'da ağırladı. THY, TGA, KAPTİD, KAP-HİB ve NERO'nun katılım gösterdiği etkinlikte Rusya'daki acenteler ile turizm görüşmeleri yapıldı.

Yayın Tarihi: 26.03.2024 15:01
Güncelleme Tarihi: 26.03.2024 15:01

Kapadokya Rus tur acenteleriyle görüşmeye başladı: Akın akın turist bekleniyor!

Kapadokya’da 5 kurumun desteğiyle Rus tur acenteleriyle görüşme düzenlendi. Kazan ve St. Petersburg’un acente temsilcileriyle görüşülen programa göre önümüzdeki dönemde Kapadokya’ya çok sayıda turistin gelmesi bekleniyor. 

Nevşehir Valiliği himayesinde düzenlenen yeni bir programda Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Türk Hava Yolları (THY), Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD), Nevşehir Rehberler Odası (NERO) ve Kapadokya Turizm Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği'nin (KAP-HİB) etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında Rusya’dan gelen tur acenteleriyle görüşülürken, önümüzdeki dönemde Kapadokya’nın ziyaretçi akınına uğramasının beklendiği ifade edildi. 

kapadokya

Nevşehir’den gelen yeni haberlerde Ortahisar’da Rusya’dan 22 tur operatörünün katılım gösterdiği bir etkinlik düzenlendiği duyuruldu. Ortahisar’da bir otelde düzenlenen programda, Kapadokya’nın turizm potansiyeli görüşüldü. Sunum yapılan programda bir de tanıtım filmi izletildi. Daha sonra ise bir görüşme atölyesine geçen Rus tur operatörleri, Kapadokya’daki turizm işletmeleriyle müzakere etti. 

Programın sonunda konulara KAPTİD ve THY’nin hazırladığı çeşitli yöresel hediyeler verildi. KAPTİD Başkanı Teyfik Ölmez, söz konusu etkinliğin Nevşehir’in uluslararası alanda tanınırlığını artıracağını söyledi. Ayrıca, yıllık ziyaretçi sayısının yükselmesine destek olacağını da ekledi. 

Kapadokya

UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde bulunan Kapadokya’ya karşı Rus turistlerin büyük bir ilgi duyduklarını kaydeden Ölmez, Kazan ve St. Petersburg’daki acentelerin temsilcileri ile görüşme yaptıklarını aktardı. Ülkelerine döndüklerinde Kapadokya turu satmalarını beklediklerini ekleyen Ölmez, önümüzdeki yıllarda Kapadokya’ya Rus akınının artacağını ekledi.