Kapadokya'nın genç şefleri Adana'da üç birincilikle dikkat çekti

Kapadokya Üniversitesi gastronomi öğrencileri, 10. Adana Lezzet Festivali'nde 3 birincilik dahil bir dizi derece elde ederek uygulamalı eğitimin etkinliğini gösterdi.

Yayın Tarihi: 14.10.2026 10:15
Güncelleme Tarihi: 14.10.2026 10:15

Kapadokya'nın genç şefleri Adana'da üç birincilikle dikkat çekti

Kapadokya gastronomi ekibi Adana'da ödülleri topladı:

Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 10. Adana Lezzet Festivali kapsamında düzenlenen yarışmalarda önemli bir başarıya imza attı. Üniversite temsilcileri, farklı kategorilerde toplam 3 birincilik, ayrıca ikincilik ve üçüncülük dereceleri elde ederek hem bireysel yetkinliklerini hem de bölümün uygulamalı eğitim anlayışını ortaya koydu.

yarışma sonuçları:

Festivalde dördüncü sınıf öğrencilerinden Toprak Öz, Genç Şefler Yemek Yarışması'nda birinciliğe ulaştı. Üniversiteli Genç Şefler Yarışması'nda ise Vahide Nur Şahin birincilik, Ata Togan Gündüz ikincilik ve Mehmet Deniz Başçiftçi üçüncülük elde etti. Yarışma süreçleri boyunca öğrenciler, tarif geliştirme, zaman yönetimi ve sunum becerilerini uygulamalı olarak sergiledi.

eğitim ve deneyim vurgusu:

Öğrencilerin yarışma yolculuğunda Kapadokya Üniversitesi Araştırma Görevlisi Enes Gündoğdu destek verdi; ayrıca Mahmut Güler, İrem İçer ve Beren Özdoğan da festival sürecine katılım ve katkı sağladı. Üniversite yetkilileri, elde edilen derecelerin uygulamalı eğitimin sektör ile kurduğu köprüyü güçlendirdiğini ve öğrencilere farklı platformlarda deneyim kazanma fırsatı sunduğunu belirtti.

Bu sonuçlar, gastronomi eğitiminde sahada edinilen tecrübenin önemini vurgularken, Kapadokya Üniversitesi öğrencilerinin mesleki yeterliklerini ulusal bir arenada başarıyla gösterdiğini ortaya koydu.

KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ, 10. ADANA LEZZET...

KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ, 10. ADANA LEZZET FESTİVALİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN YEMEK YARIŞMALARINDA 3 BİRİNCİLİK, İKİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK DERECELERİYLE ÖNEMLİ BAŞARI ELDE ETTİ

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.