Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kapadokya'daki balon turları ikinci bir emre kadar iptal edildi

Nevşehir Kapadokya'da olumsuz hava şartları nedeniyle sıcak hava balon turları iptal edildi.

Yayın Tarihi: 11.01.2024 09:49
Güncelleme Tarihi: 11.01.2024 09:49

Kapadokya'daki balon turları ikinci bir emre kadar iptal edildi

Türkiye’nin önemli turistik merkezlerinden birisi olan Nevşehir Kapadokya, yılın soğuk günlerinde de yüzlerce ziyaretçiyi ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda sıcak hava balon turlarına da devam edilen bölgede hava koşulları olumsuza dönünce, bazı kısıtlamalara gidildi. Alınan bilgilere göre sabah saatlerinde rüzgarın etkili olması nedeniyle Kapadokya’daki sıcak hava balon turları iptal edildi. 

Bir tür doğal kaya oluşumu olan ve peribacaları, turistlerin en çok ilgisini çeken bölgelerden biri olarak kışın da sıkça ziyaret ediliyor. Peri bacalarıyla kaplı vadileri kuşbakışı bir şekilde izlemek isteyen ziyaretçiler için yapılan sıcak balon turları ise bölgenin olmazsa olmaz etkinliği olarak öne çıkıyor. 

kapadokya

Balon turlarının oldukça fazla tercih edildiği bölgede rüzgarın zaman zaman 25 km hıza ulaşması nedeniyle bugün, balon turları iptal edildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yapılan açıklamada, Nevşehir Koordinatörlüğü de değerlendirildi.  

Yılda 200 uçuş yapılıyor! 

Öte yandan yılda yaklaşık 200 uçuşun yapıldığı bölgede sis, yağış, rüzgar ve çeşitli etkenler uçuşların gerçekleştirilmesini engelliyor. Bölgede gerçekleştirilen balon uçuşları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olan SGHM tarafından verilen izinlerle yapılıyor.