Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu, bazı kanunlarda değişiklikler yapılmasını içeren kanun teklifini görüşmeye başladı. Teklifin ilk imza sahiplerinden olan AK Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık, komisyonda yaptığı konuşmada, 112 Acil Çağrı Merkezleri'ne yapılan asılsız çağrılara yönelik para cezalarının artırılmasının önemine dikkat çekti.
Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı. CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, görüşmelere başlamadan önce TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'e geçmiş olsun dileklerini iletti ve torba kanun uygulamalarının sonlandırılması gerektiğini savundu.
Türeli, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen maddelerin bir seferde TBMM'ye getirilmesi ve ilgili komisyonlara dağıtılması gerektiğini belirterek, Meclis'in daha sistematik çalışması gerekliliğine vurgu yaptı.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ ise, KHK'lerin torba kanunla gündeme getirilmesini eleştirerek bu durumun toplumun sorunlarını çözemediğini ifade etti.
İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Önder'e geçmiş olsun dileklerini iletti ve Anayasa'ya aykırı uygulamaların gündeme gelmesini eleştirerek, diğer komisyonların da bu konuda çalışması gerektiğini dile getirdi.
Yeni Yol Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık ise, torba yasa kültüründen TBMM'yi kurtarmaları gerektiğini belirterek, geçtiğimiz günlerde görüşmeye sunulan teklifler için kendilerine tanınan sürenin yetersiz olduğunu vurguladı.
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, mevcut teklifle Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği düzenlemelerin göz önünde bulundurulmasının önemine işaret etti. AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise torba kanun uygulamasının kalıcı olmayacağını, ancak bazı ihtiyaçları karşıladığını ifade etti.
Komisyon Başkanı Muş, kanun teklifleri için daha fazla çalışma süresi tanıyacaklarını belirtti ve Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen maddelerin sayılarını belirleyeceklerini kaydetti.
Kocacık, 112 Acil Çağrı Merkezleri'ne yönelik düzenlemenin, yalnızca %34'ü asılsız olmayan çağrılardan oluştuğunu gösterdiğini belirterek, bu konudaki düzenlemeler ile kamu kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılacağını vurguladı. Ayrıca, üst kademe yöneticilikle ilgili bazı değişiklikler de teklife dahil edildi.
Toplantı öncesinde CHP milletvekilleri, memur emeklisi maaşlarına ilişkin eleştirileri içeren dövizleri masalarına bıraktı.
Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başladı. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı.
Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başladı. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı.