Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Kanserden kalbe, sindirimden cilde, cinsel sağlıktan zekaya her derde deva! Birde sabahları tüketin, bakın neler oluyor!

Ceviz, pekmez ve tahin karışımı, kış aylarında hastalıklara karşı koruyan ve vücut direncini artıran mucizevi bir karışımdır. Bu karışım, C, D, A vitamini, demir, magnezyum, antioksidan gibi birçok besin öğesi içerir. Bu karışımın, beyinden kalbe, ciltten saça, cinsel sağlıktan zekaya pek çok faydası vardır. Peki, bu karışım nasıl yapılır, neye iyi gelir, günde ne kadar tüketilmeli? İşte ceviz, pekmez ve tahin karışımının mucizevi faydaları!

Yayın Tarihi: 17.01.2024 14:48
Güncelleme Tarihi: 17.01.2024 14:48

Kanserden kalbe, sindirimden cilde, cinsel sağlıktan zekaya her derde deva! Birde sabahları tüketin, bakın neler oluyor!

Kış aylarında hastalıklardan korunmak ve vücut direncini artırmak isteyenlerin tercihi olan ceviz, pekmez ve tahin karışımı, sağlık uzmanları tarafından da öneriliyor. Bu karışımın, vücutta resmen atom etkisi yarattığı belirtiliyor. Peki ceviz tahin ve pekmezin yararları nelerdir? Nasıl ve ne kadar tüketilmeli? Haberimizde derledik…

tahin ve pekmez nasıl hazırlanır

CEVİZ, PEKMEZ VE TAHİN KARIŞIMININ FAYDALARI ?

Ceviz, pekmez ve tahin karışımının özellikle C vitamini, demir, magnezyum ve antioksidanlar bakımından zengin olduğu vurgulanıyor. Bu üçlünün, vücudu soğuk hava şartlarına karşı koruyarak enerji ve dayanıklılık sağladığı belirtiliyor. İşte atom mineral ve vitamin kaynağı bu karışımın faydaları:

* Ceviz, pekmez ve tahin karışımı, beyin fonksiyonlarını geliştirir, hafızayı güçlendirir, zeka gelişimine katkı sağlar.

* Ceviz, pekmez ve tahin karışımı, kalp ve damar sağlığını korur, kolesterolü düşürür, kan şekerini dengeler, tansiyonu düzenler.

* Ceviz, pekmez ve tahin karışımı, bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlara karşı korur, iltihaplanmayı önler, yaraların iyileşmesini hızlandırır.

* Ceviz, pekmez ve tahin karışımı, kemik ve diş sağlığını destekler, osteoporoz riskini azaltır, kalsiyum emilimini artırır.

tahin ve pekmez yararları

* Ceviz, pekmez ve tahin karışımı, cinsel gücü ve performansı artırır, kısırlık sorununa iyi gelir, hormon dengesini sağlar.

* Ceviz, pekmez ve tahin karışımı, sindirim sistemini düzenler, kabızlığı giderir, bağırsak florasını korur, mide ve bağırsak ülserine iyi gelir.

* Ceviz, pekmez ve tahin karışımı, kansızlık sorununu çözer, kan yapar, kan kalitesini artırır, anemiye karşı etkilidir.

* Ceviz, pekmez ve tahin karışımı, cilt sağlığını korur, ciltteki leke, kırışıklık ve sivilceleri azaltır, cildi nemlendirir ve parlaklık verir.

* Ceviz, pekmez ve tahin karışımı, saç sağlığını korur, saç dökülmesini önler, saçları güçlendirir ve parlaklık verir.

* Ceviz, pekmez ve tahin karışımı, stresi azaltır, depresyonu önler, ruh halini iyileştirir, uyku kalitesini artırır.

CEVİZ TAHİN VE PEKMEZ NASIL HAZIRLANIR?

ceviz ve tahin

Ceviz, pekmez ve tahin karışımını hazırlamak için, bir kaseye 2 yemek kaşığı tahin, 2 yemek kaşığı pekmez ve 10-15 adet ceviz koyun. Cevizleri iri iri kırın veya robottan geçirin. Tahin ve pekmezi iyice karıştırın. Cevizleri de ekleyip tekrar karıştırın. Bu karışımı buzdolabında saklayabilirsiniz.

GÜNDE NE KADAR TAHİN PEKMEZ YENMELİ?

Tahin pekmez karışımı, besin değeri yüksek olan ve geleneksel bir besin maddesi olan bir karışımdır. Tahin pekmez karışımını tüketirken ölçülü olmanız gerektiğini birçok kez söyledik ama bu ölçünün ne kadar olduğunu da bilmeliyiz tabii ki. Tahin pekmezin faydalarından yararlanabilmek için hazırlayacağınız karışımdan günde 2 tatlı kaşığı kadar tüketmeniz yeterli olacaktır. Ancak bu miktar kişisel damak tadınıza ve ihtiyaçlarınıza göre ayarlanabilir. Enerji gereksinimlerinize, yaşam tarzınıza ve beslenme hedeflerinize bağlı olarak daha fazla veya daha az tahin pekmez tüketebilirsiniz. Ancak aşırı tüketim kilo alımına ve vücutta yağlanmaya neden olabilmektedir.

AÇ KARNINA TAHİN YEMEK NE İŞE YARAR?

Tahin, susam tohumlarının ezilmesiyle elde edilen ve genellikle kahvaltı sofralarında tüketilen bir besindir. Tahin, pekmezle karıştırıldığında doğal bir tatlı, ilaç niyetine içildiğinde ise şiddetli öksürüğün kısa sürede geçmesine yardımcı olur. 

pekmez ceviz

Mide için de oldukça önemli bir görev üstlenen tahin, mide ağrısı ve yanması çekenlerin iyileşme süreçlerini hızlandırır. Aç karnına tüketildiğinde ise sağlığa faydaları şunlardır:

* Mideyi rahatlatır ve mide ağrılarını dindirir. Sabah aç karnına 1 çorba kaşığı tüketilmesi önerilir.

* Hazmı kolaylaştırır, sindirim sisteminin de daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Tahin içerisinde bulunan yağlar, böbreklerin düzenli çalışmasına katkıda bulunur.

* Tahin midenin düzenli çalışmasını sağlayan bir besindir. Tahin özellikle reflü, ülser ve ve gastrit hastalığına iyi gelmektedir.