Kanal kıyısında bulunan eşyalar kayıp sera işçisini arama çalışmalarını hızlandırdı

Antalya Serik'te 36 yaşındaki sera işçisi Salih Arslantaş'ın motosikleti ve kişisel eşyaları sulama kanalında bulundu; JAK, AFAD ve ekipler aramaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 24.07.2026 12:29
Güncelleme Tarihi: 24.07.2026 12:29

Kanal kıyısında bulunan eşyalar kayıp sera işçisini arama çalışmalarını hızlandırdı

Kayıp ihbarı ve bulunan eşyalar:

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Burmahancı Mahallesi'nde yaşayan 36 yaşındaki sera işçisi Salih Arslantaş, çarşamba akşamı arkadaşlarıyla buluşmak üzere evden çıktı ve bir daha haber alınamadı. Arslantaş'ın, arkadaşlarıyla birlikte sulama kanalı kenarında oturduğu, ilerleyen saatlerde ise ortadan kaybolduğu bildirildi.

Sabah saatlerinde bir köylünün kanalda sahipsiz bir motosiklet ve eşyalar görmesi üzerine jandarma ve aile bilgilendirildi. Olay yerine gelen ekipler ve yakınları, Arslantaş'a ait 07 CDF 839 plakalı motosikleti, cep telefonunu, cüzdanını, kıyafetlerini ve ayakkabılarını kanal kenarında eksiksiz biçimde buldu.

Arslantaş ailesinin açıklamaları:

Kardeşinin kayboluşunun ardından arama çalışmalarının başlatıldığını söyleyen ağabey Beşir Arslantaş, yaşananları şu sözlerle aktardı: "Akşam üzeri arkadaşları ile beraber geliyor, oturuyor. Elbiselerini komple oraya bırakıyor. Motosikleti, telefonu, cüzdanı hepsi orada kalıyor. Annemler de 'Belki gelir,' diyorlar. Sabah gelmediğini öğrenince ekiplere haber verdik."

Arama çalışmaları, müdahale ekipleri ve yaşanan güçlükler:

İhbar üzerine bölgeye Jandarma Sualtı Arama ve Kurtarma (JAK), AFAD ve diğer arama kurtarma ekipleri sevk edilerek kanalda su altı arama çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar ikinci gününde de sabah saatlerinden itibaren devam ediyor.

Arslantaş'ın abisi Beşir, suyun kesilmemesinin aramaları güçleştirdiğini vurguladı: "Dünden beri çalışma başlatıldı. Sözde su kesilecekti, su da kesilmedi. Su benim boyumu geçiyor zaten. Şimdi bu suda bulunamaz ki. Akşam kesilseydı su, seviye dizinin altına düşer. kanal içine bile girmeye gerek kalmadan ne olduğu görülürdü."

Ailenin talepleri ve durumun hassasiyeti:

Aile, Arslantaş'ın evli ve iki çocuk babası olduğunu, kendi halinde ve kimseye zararı olmayan bir kişi olduğunu belirtiyor. Beşir Arslantaş, "Umudumuz inşallah sağ olarak bulunması. Başka bir şey istemiyoruz," diyerek aile adına tek dileklerinin kardeşlerinin sağ salim bulunması olduğunu ifade etti.

Olayla ilgili arama çalışmalarının devam ettiği, yetkililerin ve kurtarma ekiplerinin bölgedeki incelemeleri sürdürdüğü bildirildi. Bölge halkının ve ailenin umutlu bekleyişi devam ediyor; ekipler kanalda ve çevresinde su altı ile kıyı aramalarını yoğunlaştırdı.

ANTALYA’NIN SERİK İLÇESİNDE, 36 YAŞINDAKİ SERA İŞÇİSİNİN BULMAK İÇİN SULAMA KANALINDA DÜN...

ANTALYA’NIN SERİK İLÇESİNDE, 36 YAŞINDAKİ SERA İŞÇİSİNİN BULMAK İÇİN SULAMA KANALINDA DÜN BAŞLATILAN ARAMA ÇALIŞMALARI, BUGÜN SABAH SAATLERİNDE TEKRAR BAŞLATILDI

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.